Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 8426 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Soubor uživatelských úprav společnosti

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petrsorge Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.bře.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 87
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petrsorge Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Soubor uživatelských úprav společnosti
    Zasláno: 05.zář.2018 v 12:48
Dobrý den

Zjevně dělám něco špatně nebo jsem něco špatně pochopil.

Vytvořil jsem soubor uživatelských úprav (CUIX) který doplňuje do menu za nápovědu další položku. V položce jsou bloky které bych rád spravoval na síti a tím docílil že všichni budou mít k dispozici stále aktuální. (razítka a pod).

Soubor uživatelských úprav společnost se jevil jako nejlepší řešení jenže:
Pokud cuix načtu přímo u sebe jako další soubor uživatelských úprav tak je všechno v pořádku a funguje.
Jakmile jej však odpojím a nastavím místo toho v možnostech jako soubor uživatelských úprav společnosti tak tak ho sice vidím jako načtený s poznámkou "Podnikový - pouze ke čtení", ale do menu se položka nedoplní.

Myslel jsem, že by to mělo prostě fungovat stejně jako když si ho načtu přímo jako soubor uživ. úprav.
Doplním že jsem vytvořil nový čistý cuix kde je jen ta jedna položka a nic víc.

Hrabu se v netu už celé dopoledne a nevím kde je chyba. Pokud někdo ví co dělám špatně, nebo aspoň ví kde to "polopatisticky" nastudovat budu vděčný za pomoc.

P.
- = Sorge = -
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17519
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2018 v 13:06
Mělo by jít načíst Enterprise CUI jako hlavní a původní CUI jako částečné, anebo obráceně. Podmínkou je, aby se načítal stejný pracovní prostor (workspace).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petrsorge Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.bře.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 87
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petrsorge Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2018 v 15:10
Bohužel jsem jen uživatel co si myslel že využije jednu fičurku z CADu, takže mi vaše odpověď nějak nepomáhá.

Znamená to snad že by měla být Enterprise CUI kopií acad.cui? tedy obsahovat všechna nastavení? tím bych ale měnil nastavení všech uživatelů kteří ji budou používat a to nechci. Mě jde jen o doplnění jedné položky do menu jejíž obsah můžu spravovat a bez další práce by se při dalším spuštění objevly změny u všech.

Předpokládal jsem že podniková cui se bude chovat stejně jako částečná, (v tomto režimu mi funguje) ale zjevně mi něco uniká.

Z věty o pracovním prostoru jsem úplně mimo.... Cry

- = Sorge = -
Zpět nahoru
Petrsorge Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.bře.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 87
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petrsorge Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2018 v 15:21
Ted na to koukám v jednom tipu kde se píše že: "Případné pracovní prostory v částečných souborech jsou ignorovány. Pracovní prostory v Enterprise CUI souborech jsou přeneseny a pokud jejich jména kolidují s hlavním CUI, "zvítězí" jejich enterprise verze."

Já však v té Enterprise cui žádný pracovní prostor nemám. Je tohle prolém? a vracíme se kruhem zpět. Nechci měnit nastavení uživatelů jak je mají. Firma je rozdělena napůl ve smyslu  že polovina lidí se naučila pracovat s pásy karet, zatímco druhá (do které patřím) si vytvořila nastavení klasické historické.

Navíc to znamená, že pracovní prostory na různých stanicích mají různá jména i kdyby byly nakrásně obsahově stejné.
- = Sorge = -
Zpět nahoru
Petrsorge Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.bře.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 87
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petrsorge Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2018 v 16:10
Tak částečný úspěch...

Přeci jen mě to nakonec trochu nakoplo. Řešení je následující.
Vytvořil jsem nový čistý cui čímž zajistím že nikomu nepřepíšu jeho nastavení a do něj jsem teprve vložil jako částečný cui ten s bloky.

Když pak nastavím cestu k podnikovým cui na tento nový čistý, tak se mi načte položka do menu jak jsem chtěl. Potud super.

Jenže když to zkusím na počítačích kolegů tak u jednoho se daná položka v menu neobjevila a u druhého se úplně roz.... pracovní prostor.

Může na to mít vliv to že já pracuji s plným CADem zatímco oni s LT verzí ?
- = Sorge = -
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17519
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2018 v 13:04
To ano, CUI pro AutoCAD a AutoCAD LT se liší.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8363:Sdílené podnikové (enterprise) CUI menu.
Tip 4412:VIPAutoCAD nezachová uživatelské úpravy, při spuštění instaluje.
Tip 1596:Mohu převést (prodat) licenci AutoCADu jinému subjektu?
Tip 9796:VIPiLogic pravidlo pro úpravu formátu exportovaných parametrů.
Tip 8523:VIPNavisworks - uživatelské úpravy klávesových zkratek.
Tip 5643:Hlášení: Tento soubor byl uložen v aplikaci, kterou nevyvinula ani nelicencovala společnost Autodesk.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.