Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1922 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Blok tabulky s atributy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
BaldaP Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.zář.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2018, Revit2018
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace BaldaP Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Blok tabulky s atributy
    Zasláno: 05.zář.2018 v 16:33
Dobrý den, prosím o radu, jak změnit USS u bloku s atributy. Mám klasickou tabulku místností, kde mám atributy, ale špatně zvolený vkládací bod. Jakmile upravím v bloku bod vložení, atributy mi zůstanou na původním místě a nejde s nimi hnout. Jednoduše rozbít a nablokovat znovu nechci použít, protože bych musel znovu řadit všechny atributy tak, jak potřebuji a to jsou zhruba 3 hodiny práce.

Děkuji za rady a předem se omlouvám za případný repost či špatně umístěný dotaz neb jsem tu poprvé.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2018 v 21:00
Inu, vítejte tu na fóru!!

Atributy po té změně opravíte příkazem _ATTSYNC. Polohopisně budou resetovány do výchozí polohy dle definice bloku. Takže pokud jste si je v jednotlivých referencích bloku nějak přeházel, tak se to nezachová...
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5921
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2018 v 09:47
Nebylo by jednodušší si legendu místností dělat namísto bloku nativní tabulkou v AutoCADu a případně ji propojit s daty (místnostmi) ve výkrese pomocí extrakce dat, prosím?

To je jen námět, nikoliv výtka. Sám jsem zažil dobu, kdy jsem měl bloky na všechno, ale přijde mi to někdy zbytečná komplikace.


Upravil PepaR - 08.zář.2018 v 11:48
PepaR
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD Electrical 2019, AutoCAD 2019
Stav: Offline
Bodů: 1676
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Buba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2018 v 10:00
Nepomohlo by dať tabuľku až do Layoutu podobne ako sa dávajú rámiky a rozpisky?
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5921
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2018 v 11:11
Já ji mám raději v modelu hned pod půdorysem, ať se nemusím přepínat, nicméně ten Layout je taky dobrý nápad.
PepaR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5376:Dva nedokumentované příkazy AutoCADu 2006/2007/2008.
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.
Tip 81:Jak propojit atributy bloků ve výkresu s tabulkou v Excelu?
Tip 9813:Export textů z DWG výkresu do Excelu.
Tip 7395:Jak konvertovat atributy bloků na objektová data?
Tip 5548:Propojení tabulky/výkazu v AutoCAD s externí databází.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.