Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 5354 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Externí reference - souřadnice

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Externí reference - souřadnice
    Zasláno: 13.zář.2018 v 12:51
Prosím Vás,
mám situační výkres s inženýrskými sítěmi a chci si vytáhnou jednu síť jako externí referenci. Použiji PIŠBLOK a uložím. V náhledu vidím síť stejně jako v původním výkresu, ale když si otevřu ten dwg soubor externí reference, tak se to chová jakoby vložené do jiného kvadrantu souřadnicového systému.
Nevíte, kde dělám chybu?
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 40779/pišblok.png

Děkuji za rady.
Kolúch
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.zář.2018 v 12:56
Ono to není jen pootočené, je to i převrácené.
Máte shodné souřadnicové systémy ? Nejsou náhodou v jednom souboru souřadnice plusové a ve druhém mínusové nebo přehozené x a y ?
J. Mantlík

Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.zář.2018 v 12:59
No právě že v obou výkresech vidím vlevo dole stejný souřadnicový systém.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2019, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 198
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2018 v 13:06
Když jste vytvářel ten referenční výkres, tak jste měl nastavený globální souřadnicová systém a podle něj i srovnaný pohled? Vkládací bod jste dával 0,0?
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2018 v 13:21
Jak jsem psal, že je to převrácené, zapomněl jsem uvést, jestli náhodou osa Z nesměřuje dolů ?
J. Mantlík

Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2018 v 13:28
Aha tak to nevím, kreslím ve 2D X a Y.
Kde najdu pozici osy Z?
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2018 v 13:39
Zkuste třeba 3DORBIT a levým tlačítkem otáčejte s ikonou - uvidíte, kam směřuje osa Z
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8221:Seznam externích referencí projektu Revitu.
Tip 5651:Jak v Inventoru vymazat staré reference na externí soubory (XLS)?
Tip 9046:Hlášení Plantu 3D: Orphaned fasteners detected
Tip 8372:Jak do Navisworks načíst DGN soubor s referencemi?
Tip 7493:Jak v DWG výkresu nahradit interní blok externím?
Tip 6791:AutoCAD 2010: připojení více externích referencí najednou.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.