Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3296 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nelze přepsat proměnnou INSBASE

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2136
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nelze přepsat proměnnou INSBASE
    Zasláno: 25.zář.2018 v 11:19
Dobrý den
Potřeboval bych připojit xref. Toto dwg ale má nastavenou INSBASE na nějakou hodnotu - potřeboval bych to přepsat na 0,0,0. Soubor se tomu ale zatvrzele brání ...
co s tím ?

PS. Může mít vliv, že cílový výkres je v 2017 a xref vyšší ? (ale oba jsou DWG2013)
Díky za nápady
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2136
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2018 v 11:38
Teď jsem mluvil s autorem xrefu - ani u něj nejde INSBASE přepsat !!!
Čím to může být?
DIAG ani restaurování nepomohlo ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1273
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2018 v 12:11
Zkuste nastavit .BASE 0,0,0
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2136
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2018 v 13:48
Z časových důvodů jsem ten xref vložil do bodu, na který odkazovala INSBASE.
Nicméně děkuji za radu, ověřil jsem, že  "._BASE" (s podtržítkem) nebo REFBOD referenční bod (tedy INSBASE) přepíše - na požadovaný 0,0,0
Ovšem stále by mne zajímalo, proč to nejde přes INSBASE ....
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3634:Entity vloženého bloku či xrefu jsou posunuty oproti původní poloze.
Tip 1852:Jak změnit v bloku polohu vkládacího bodu?
Tip 5137:Jaký je rozdíl mezi výkresem a blokem AutoCADu?
Tip 1913:Příkaz RESTAURUJ nastaví jednotky na palce.
Tip 1726:Jak potlačit dotazy typu "Opravdu chcete...?", "Přepsat?"...
Tip 7083:VIPJak přepsat kótu Revitu numerickou hodnotou?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.