Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3216 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Určení projektového severu u více SO

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Určení projektového severu u více SO
    Zasláno: 02.říj.2018 v 22:17
Dobrý den,

nevíte někdo jakým způsobem řešit polohu projektu k projektovému severu u více stavebních objektů. Samozřejmě, že každý objekt je jinak natočen vůči severu. Potřeboval bych nastavit u více objektů projektový sever nezávisle, lze to?

Používám verzi LT 2014

Díky za rady

M
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5914
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.říj.2018 v 06:31
Dobrý den, 

v rámci jednoho projektu můžete mít pouze jeden projektový sever. Nicméně řešil bych to rozdělením SO, kdy 1× SO = 1× RVT soubor.
PepaR
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 853
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.říj.2018 v 09:35
A nebo, pokud jde jenom o kresleni v "ortho" rezimu - co pouzit Scope Box?
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5914
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.říj.2018 v 10:04
Díky za doplnění splonk, na orientované kvádry jsem zapomněl. Ten je vlastně řešením a velkým pomocníkem.
PepaR
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 19
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2018 v 20:08
Super, to jsem přesně potřeboval. 

Jen upřesním pro další nezkušené uživatele "scope box" v češtině orientovaný kvádr, se nachází na kartě pohled. Kvádr se dá libovolně natočit, např podél zdi a po přiřazení kvádru k pohledu (ve vlastnostech pohledu, část rozsah - orientovaný kvádr)  se výkres jako zázrakem otočí podél hrany kvádru. Po přetažení výkresu na list ještě lze libovolně natočit o 90 °.

Varianta jednotlivých samostatných RVT souborů se mi nezdařila. Při načtení souboru neumím s připojeným souborem pracovat - změnit jeho polohu v projektu. Jde to nějak?

Děkuji 

M
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5914
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2018 v 22:12
Ten princip více modelů není složitý, máte jeden hlavní MASTER, do kterého připojujete dílčí modely, nastavíte jejich pozici a z toho hlavního pak přebíráte souřadnice/polohu, kterou zapisujete do připojených souborů.
PepaR
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Online
Bodů: 3171
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2018 v 20:38
Původně odeslal(a) Saab Saab napsal(a):

Super, to jsem přesně potřeboval. 

Jen upřesním pro další nezkušené uživatele "scope box" v češtině orientovaný kvádr, se nachází na kartě pohled. Kvádr se dá libovolně natočit, např podél zdi a po přiřazení kvádru k pohledu (ve vlastnostech pohledu, část rozsah - orientovaný kvádr)  se výkres jako zázrakem otočí podél hrany kvádru. Po přetažení výkresu na list ještě lze libovolně natočit o 90 °.
Zkušenosti mi velí tuto variantu moc nedoporučovat :-( Je to pouze pro toho, kdo si dokáže v modelu udržet pořádek. Už jsem opravoval několik modelů (některé ani nejdou efektivně opravit), kdy si někdo natočil scope box podle hrany stěny nebo roviny, která nebyla úplně kolmá (90,0001°), pak se celý model rozjede, nic v něm nesedí, nedá se kótovat atd. 
Řešení přes více samostatných modelů je mnohem vhodnější. A pokud všechny modely vycházejí ze stejné šablony, tak mají i stejný počátek a není problém je sesadit. 
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 853
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2018 v 19:14
Původně odeslal(a) Peter Jirat Peter Jirat napsal(a):

[
Zkušenosti mi velí tuto variantu moc nedoporučovat :-( Je to pouze pro toho, kdo si dokáže v modelu udržet pořádek. Už jsem opravoval několik modelů (některé ani nejdou efektivně opravit), kdy si někdo natočil scope box podle hrany stěny nebo roviny, která nebyla úplně kolmá (90,0001°), pak se celý model rozjede, nic v něm nesedí, nedá se kótovat atd. 
Řešení přes více samostatných modelů je mnohem vhodnější. A pokud všechny modely vycházejí ze stejné šablony, tak mají i stejný počátek a není problém je sesadit. 
Aha, tak to mi pripomina nesvari ve starsich verzich ADT (niini ACA)... kde drobne chybi (tipu 0,0001) dostali model do stadia, ze nebyl k pouziti.... a kazdou chvili se pak neco cistilo, rovnalo apod... A pravda, kdyz nekdo kreslil poctive, tak se to nestavalo.
Kazdopadne dekuji za radu - budu si na to davat pozor.
A kdyz jsme u toho skladani do Masteru... Jak prosim resite styk domu (jeden rvt soubor) a terenu kery je nakreslen v masteru - styk se v rezu zobrazuje tlustou carou coz neni uplne "podle pravidel"

Diky a zdravim
JASponza
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5914
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2018 v 21:05
Dobrý večer,

Revit a souřadnice to je kapitola sama o sobě. Jde totiž o to, že se jedná o databázi a některé prvky se přepočítávají k projektovému počátku, některé k počátku výchozímu. Navíc je potřeba nezapomenout na limit nejvzdálenějšího bodu od počátku.

U souborů připojených do masteru ve styku dvou stěn použijte prosím Čárovou kresbu na kartě upravit a opakovaně klepněte na rozhraní dvou budov při nastavení tenké čáry.
PepaR
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 853
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2018 v 21:16
DV,
 aaaaa ano...., zni to logicky :)... a mne to nenapadlo... no..., spis jsem to moc neresil.
Dekuji, Carovou kresbu vyzkousim jakmile to bude aktualni.

Hezky vecer
JASponza
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10887:Máme odevzdat projekt ve formátu .BIM? Jak jej uložit?
Tip 10492:Proč je někdy severka pootočená?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,410 sekund.