Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 801 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

zobrazení rodiny pod rovinou řezu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Martin_123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2014
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin_123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: zobrazení rodiny pod rovinou řezu
    Zasláno: 04.říj.2018 v 11:03
Dobrý den,

jakým způsobem lze zobrazit v pohledu rodiny, které jsou pod rovinou řezu.

rodinu je potřeba zobrazit v pohledu: Konstrukční půdorys nahoru. Rovina řezu je nastavena na 1200 mm nad asociované podlaží, DOLNI ROZSAH v tomto pohledu se nemuze nastavit. Rodina (otvor) je umístěna v daném patře pod rovinou řezu a nezobrazuje se v pohledu.


Muj plán byl do rodiny přidat modelovou čáru o délce, která zasáhne do řezové rodiny a to mi pak zobrazi i celou tu rodinu v pohledu. Nicméně mi to nefunguje.
v 3D pohledu se modelová čára zobrazí správně, ale v pohledu se mi rodina již nezobrazí.

Jak na to?
děkuji za rady
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 192
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2018 v 12:51
dobrý den

bavíme se tu opravdu o "pohledu" či půdorysu nebo o půdorysu podhledů?


Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
Martin_123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2014
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin_123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2018 v 13:17
Bavíme se tu o Konstrukčním půdoryse (směr pohledu nahoru)

Pohled - půdorysné pohledy - konstrukční půdorys - upravit typ - směr pohledu - nahoru

Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 192
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2018 v 13:45
mělo by to fungovat...
můžete poslat sample file?

díky
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
Martin_123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2014
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin_123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2018 v 15:07
Tak jsem to vyřešil tímto způsobem.

Funguje to, pokud jsou v rodině v referenčním pohledu (půdorys) daná rodina obtažena symbolickými čarami, které se automaticky přimknou k hranám dané rodiny.

Pak se ,asi předpokládám, tyto symbolické čáry zobrazí.
samotná rodina, která byla vytvořena tažením, se nezobrazovala.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6294:Revit - čáry nad rovinou řezu.
Tip 10621:Zobrazení hrany nad rovinou řezu v Revitu.
Tip 10772:Jak vytvořit lomený řez v Revitu?
Tip 6703:Jak hromadně nastavit srovnávací rovinu všech příčných řezů?
Tip 5033:Proč u některých sloupů chybí černá výplň?
Tip 11763:Revit: Převod pracovní roviny instance na hostitele nelze provést.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.