Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2692 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Opakující se vzor_polozka detailu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Martin_123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2014
Stav: Offline
Bodů: 27
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin_123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Opakující se vzor_polozka detailu
    Zasláno: 08.říj.2018 v 12:56
Ahoj, pokouším se vytvořit vlastní styl čáry, opakující se vzor

Jdu na to přes šablonu rodiny položky detailu - liniová
Chci vytvořit čáru, kde se opakují křížky.

V šabloně je defaultně parametr délka. Já si vytvořím parametr instance počet, který pak dávám jako štítek do funkce pole. Do těto doby mi to funguje. Když pak změním parametr délka, křížky se mi neposounou, ale zůstávají namístě. 

Jak udělat, aby se s roztáhnutím roztáhly i křížky?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 61519/a_2018-10-08_12-56-03.png


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3171
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2018 v 16:01
Asi nemáte uzamčen poslední křížek k pravé referenční rovině/čáře, která definuje Délku. Počet křížků by pak měl parametricky vycházet z délky a požadovaného rozpalu křížků, zadávat je ručně není ideální.
V některých rodinách nefungoval správně ani ten vnitřní parametr Délka, zkuste ho v případě neúspěchu nahradit vlastním sdíleným parametrem.
Zpět nahoru
Martin_123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2014
Stav: Offline
Bodů: 27
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin_123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2018 v 17:17
To mě napadlo také, že to nebude uzamčený k referenční čáře. Nicméně já tam u symbolů křížek nemám možnost nic uzamknout. Zámeček se tam sám neobjeví. Je nějaký způsob, jak tuto vazbu kdyžtak zadat manuálně?


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3171
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.říj.2018 v 08:39
Křížek jako Generic Annotation (Obecná poznámka/popiska)? Nebo jako Group (Skupina)?
Zpět nahoru
Martin_123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2014
Stav: Offline
Bodů: 27
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin_123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.říj.2018 v 13:26
Křížek jako obecná popiska, zkoušel jsem takto udělat i skupinu a také jsem s tím nemohl pohnout.
Jakmile se udělá pole, tak se křížek v revitu hlásí jako skupina detailu
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3171
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.říj.2018 v 23:19
Takže - první křížek vložím a zamknu na levou rovinu. Vytvořím pole o 2 ks, kde druhý křížek je vložený na pravou rovinu (konec délky), křížek jako obecná poznámka má v sobě pracovní roviny, které se dají zamknout na rovinu detailu. Celočíselný parametr jako podíl rozpalu křížku a délky, kterým nahradím počet křížků v poli. Jednoduché a funkční.
Zpět nahoru
Martin_123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2014
Stav: Offline
Bodů: 27
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin_123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2018 v 13:01
Děkuji za odpověď,

bohužel se mi to pořád nedaří. Křížek vytvořím jako obecnou poznámku (jenom do šablony rodiny obecné poznámky nakreslím čárami křížek), uložím jako rodinu křížek. 

Pak do rodiny položky detailu, vkládám vytvořenou rodinu křížek, vložím ji na střed (na první referenční čáru délky). A nemohu ji uzamknout - žádný zámeček se mi neobjevuje.

Tak nevím
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 853
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2018 v 13:35
Aby se Vam zobrazil zamecek, zkuste dat prikaz Align (zarovnat, nebo tak neco)... vnorenou rodinu Krizek s rovinou v rodine detailu... pak se Vam (snad) zamecek objevi... 
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Martin_123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2014
Stav: Offline
Bodů: 27
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin_123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2018 v 14:06
Dobrý den, zámeček se objevil a již moje čára jako popiska detailu funguje. Musel jsem, jak jste psal kliknout na zarovnat, pak to tam nějak pošolíchat a pohnout s těma křížkama a pak se opravdu zámeček objevil.

Děkuji za rady.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,453 sekund.