Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 15651 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoInventor vs. Advance Steel

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Tibor322 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.říj.2018
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCad2016
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor vs. Advance Steel
    Zasláno: 22.říj.2018 v 10:40
Dobrý deň, potreboval by som radu od niekoho kto pracoval s aplikáciami od AUTODESK a to INVERTOR a tiež ADVANCE STEEL.

Sme firma zaoberajúca sa výrobou oceľových konštrukcii (špecifikácia - Výroba stožiarov vysokého napätia - 400kV, 220 KV, rúrové portále, plošiny a mnoho ďalších). V súčasnosti disponujeme kanceláriou TPV ale v blízkej budúcnosti máme za cieľ vytvorenie konštrukčnej kancelárie a po seminároch od autodesku t.j. invertor a s ním spojený Vault Profesional (resp. Basic) stále nevieme sa rozhodnúť ktorý z týchto hore uvedených programov by bol viac ušitý na mieru našej firmy. Keďže to každá strana poňala z obchodného hľadiska, vždy ponúkali ako najlepšiu možnosť len tú svoju. Pochopiteľne :D !!!

Nie som konštruktér a ani zamestnanec TPV (iba technický pracovník), ktorého úlohou bude po následnom vyrobení práca s dátami, rád by som bol však nápomocný i v tejto sfére nakoľko konštrukčný program bude prepojený následne s ERP programami (t.j. informačným systémom).

V prípade akýchkoľvek doplnených otázok, v prospech čo najkvalitnejšej rady, neváhajte nechať Váš príspevok.

Vopred ďakujem
Zpět nahoru
svarc.vl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Autocad Mechanical 2010
Stav: Offline
Bodů: 204
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2018 v 14:04
Dobrý den
Nejdřív se omluvím, protože sice dělám s Advancesteel deset let, ale inventor jsem moc nepoužíval.
 
Když jsme začínali,tak inventor ocelové konstrukce neuměl. Píší tedy jen několik postřehů, které si budete muset ověřit u dealerů :-). V advancesteelu si myslím, že nebude tak velká náočnost na HW. Nepoužívá se podle mně stromová struktura jako v inventoru.
 V advancesteelu vidím problém s výslednými výkresy a to v tom, že kotování je trochu chaotické (snaží se okotovat vše do jedné řetězové koty) a po změně modelu se snaží již upravené koty změnit podle svého. Formát výsledných výrobních výkresů je nutno pro zákazníky "rozložit" aby je mohli editovat, piokud nemají autocad a na něm nainstalovany object enablerAdvancesteelu. V těchto výkresech se koty rozloží na entity, takže to již nejsou koty.
  Advancesteel vyvíjela, než jí koupil Autodesk, firma www.Graitec.com. Tato firma dodává k advanstelu navíc svoje "nadstavby". Zde jako hlavní je převod (rozložení) výkresů s editovatelnými kotami. Propojení do Vašeho informačního systému neumím posoudit, nevím zda chcete pouze řídit "archiv" nebo propojit konstrukci s výrobou). Tímto nechci hanit Advansteel, pracuji s verzí 2015 a ta je trochu zastaralá. V jiném programu bych ale nechtěl dělat, člověk již získá různé návyky jak s konkrétním programem pracovat. Pro inventor existují myslím nadstavby pro  kreslení ocelových konstrukcí a zároveň šroubových spojů. Chce to zjistit, co se všechno nabízí ( a kolik to bude stát).
V  advancesteel-u jsou myslím lépe provedené přípoje. Nevím, kdo Vám nabízel jednotlivé programy ale pro Advancesteel se koukněte na stránky Graitec a najděte si i zástupce na slovensku a poptejte se na demoverze a rady.  Advancesteel má také základní výpočty přípojů podle Eurokodu, ale musí se přesně dodržet  co k čemu máte připojené a rozlišovat kloubové uložení a uložení s momentem.  Kdyby jste potřeboval další informace zkusím doplnit
 
Zpět nahoru
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Stav: Offline
Bodů: 459
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2018 v 16:00
Já zase naopak používám Inventor a moc neznám Advance Steel. K cíli se asi dostanete oběma cestami. Ale Inventor mi připadá vhodnější protože ho snadněji napojíte na ERP a kusovníky. Možná si ještě nechte ukázat Revit protože ten taky pracuje s konstrukcemi.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12358:VIPAdvance Steel - přiřazení externích parametrů do výpisu materiálu (např. obj.kódů)
Tip 11668:VIPJak změnit seskupování dílů ve výkazu materiálu?
Tip 13790:VIPJak v Advance Steel zaokrouhlit na celé milimetry rozměry plechů ve výpisech na výkrese?
Tip 10630:Přidání nového průřezu do Advance Steel.
Tip 12038:Jak vytvořit vlastní typ kamery pro použití v procesech Advance Steel?
Tip 10549:Vyhledávání parametrů a filtrování objektů v Advance Steel.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,875 sekund.