Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4842 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Win10 - výchozí programy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Win10 - výchozí programy
    Zasláno: 07.lis.2018 v 14:47
Nedokážu ve W10 donutit, aby se po dvojkliku na *.pdf otevřelo pdfko pomocí Adobe Acrobat Standard X. I když to změním v Nastavení, i když to změním přes Vlastnosti > Otevřít v programu, tak si to nedokáže podržet a stále to chce otevírat pomocí Adobe Reader. Jakoby poznal, ze ten Standard X je starý, a nechce to nastavení uložit. Podobný problém mám s otevíráním dwg pomocí Microstation Powerdraft, na nových instalacích to nejde nastavit.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 861
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2018 v 14:57
nedavno jsem cetl o tomuto problemu...
https://www.howtogeek.com/fyi/microsoft-broke-windows-10s-file-associations-with-a-botched-update/

Nemusi to ale byt ono... do toho ale asi uz jen malokdo vidi :).
Zkuste v readru zapatrat  nastaveni, jestli am nema zaskrtavatko na "default viewer"... 
zkuste v windows: nastaveni -> Aplikace -> Vychozí aplikace (vlevo) -> uplne dole jsou moznosti jak to lze nastavit...

Umel bych Vam poslat utilitku kterou pouzivam na reasociaci suboru - nejdriv bych ale zkusil opravu "klasickym" stylem.

JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17667
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2018 v 19:10
Nemám sice konkrétně tuto kombinaci aplikací, ale mělo by fungovat pomocí kontextové nabídky v Průzkumníku > Otevřít v programu > Zvolit jinou aplikaci > (vybrat program) > K otevírání souborů .pdf vždy používat tuto aplikaci

Další možnost je Nastavení > Zvolit výchozí aplikace podle typu souboru


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/pdfwin10.jpg

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2018 v 11:57
Původně odeslal(a) splonk splonk napsal(a):

nedavno jsem cetl o tomuto problemu...
https://www.howtogeek.com/fyi/microsoft-broke-windows-10s-file-associations-with-a-botched-update/

Nemusi to ale byt ono... do toho ale asi uz jen malokdo vidi :).
Zkuste v readru zapatrat  nastaveni, jestli am nema zaskrtavatko na "default viewer"... 
zkuste v windows: nastaveni -> Aplikace -> Vychozí aplikace (vlevo) -> uplne dole jsou moznosti jak to lze nastavit...

Umel bych Vam poslat utilitku kterou pouzivam na reasociaci suboru - nejdriv bych ale zkusil opravu "klasickym" stylem.

To je přesný popis toho problému. Na některých PC se to ale neprojeví, na novém HP ntb to neblbne. Zkusím tedy hledat ten update, zda to je tím. I když jsou updateované všechny PC stejně...
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 861
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2018 v 12:43
Jestli tim myslite update Windows na podzimni verzi (1809) tak s tim bacha. Pred cca 3 tydny ho pustili, mela ale par zasadnich chyb (i pan Michl na to upozornoval) a pak ho stahli a myslim ze ho pord win Update nenajde... jeste to kluci ladi... Podivejte se nejdriv, ajko verzi Windows mate (Nastaveni->System->O system (dole vlevo)... Verze bude bud 1803 (jarni update) nebo 1809 (podzimni update - ktery ale byl docasne stazen)... a pak Build systemu
(Ja sice 1809 nainstaloval ihned, na svuj PC a testuju, a zatim nastesti vsechno funguje...)
Pokud myslite na Update, ktery v clanku zminujou,  KB4462919... tak to zkuste... najit odinstalovat... windows si ho ale zase pak nekdy stahne...

Zasilam link na utilitku... s ni ale taky pozor, jakmile neco zakliknu, neexistuje tlacitko Undo :)

JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 861
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2018 v 13:22
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11839:AutoCAD LT 2019 se nespustí po migraci nastavení z LT 2018.
Tip 11013:VIPNelze se připojit k Vault serveru (Vault 2017 ve Win10)
Tip 10527:VIPChyba "Windows Installer" při instalaci AutoCAD LT 2016 pod Win10.
Tip 11922:VIPChyba "Vault AddIn nemůže najít služby správy dat" po Windows update.
Tip 7062:Při zobrazení zprávy v registrovaném prohlížeči došlo k chybě.
Tip 11356:VIPInventor - zrychlení načítání tabulky závitů ve Win 10


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,563 sekund.