Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3746 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

i sestava

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 173
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: i sestava
    Zasláno: 08.lis.2018 v 23:03
Zdravím.
Tak asi zase hloupý a nakonec jednoduchý dotaz.Dokážete mi poradit jak postupovat?
Vytvořím si model ( konkrétně kuchyňskou skrinku ) řízenou parametry.To vše funguje jak má.Do boku udělám díry na šrouby,vepředu na madlo.
Vytvořím z toho i součást (dokonce jsem se dostal tak daleko že jsem přidal formulář na změny rozměru :) )
Pak si otevřu sestavu ( abych mohl vložit šroubky,madlo,plastové rektifikační šrouby atd.) a dám umístit komponentu modulu i logic.
Zeptá se mě na rozměr který chci zmenit.Ok.Ale po vložení už rozměry nejdou měnit.
Chtěl jsem to osadit,uložit a pak používat že budu měnit rozměry i s osazenýma věcma.
Nevím zda jsem to dobře popsal,ale snad ano.
Tak prosím,kdyby někdo věděl kde to vořu.
Děkuji

Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 912
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2018 v 11:52
Tak nevím, jestli jsem to pochopil dobře, pokud jakou změnu v iSestavě myslíte.
Pokud si pamatuji dobře, tak jsem ji s úspěchem používal na sestavy přírub a těsnění (různá DN, ale jinak "stejné díly" - rodiny iSoučástí). Pokud by byl díl přímo "parametrický" (reagující na uživatelskou délku), tak si jistý funkcí nejsem. To samé platí o Vaultu, který se s iSestavou nemá úplně v lásce (nemám úplně odzkoušeno - trochu zlobil s ukládáním a zařazováním, a bylo mi doporučeno tuto kombinaci moc nepoužívat).

Každopádně konfigurace se dělala tak, že se sestava vhodně složila (obyč díly i iSoučásti) a dobře zavazbila (pozor na "mizející" plochy a podobně).
Do tabulky iSestavy se pro různé rozměrové konfigurace přidal řádek, který vyjadřoval aktuální velikost a konfiguraci iSestavy (výběrem člena rodiny iSoučásti či potlačení jiných dílů).

Pro daný rozměr v iSestavě se v tabulce iSestavy volil vhodný rozměr člena(ů) rodiny iSoučásti. Tedy tabulka iSestavy pak obsahovala jen "klíčový sloupec" a sloupce změn (výměn součástí), které jsem potřeboval + nějaké iVlastnosti, které se psaly do kusovníků...

Upravil Cheff - 14.lis.2018 v 11:56
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 88
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2018 v 20:28
Předem přiznám, že s iSestavou mám velmi málo zkušeností.
Vy by jste rád řidil rozměry přímo z vrcholové sestavy?
Pokud ano, myslím, že to jde s pomocí uživatelských parametrů, pravidla a formuláře.
1. Ve vrcholové sestavě zkuste vytvořit parametry pro příslušný rozměr.
2. Vytvořte pravidlo,které přenese hodnotu z uživatelského parametru vrcholové sestavy do příslušného parametru iSestavy.
3. Vytvořte formulář přes který budete parametry ovládat.

   Ještě mně napadá, když se vkládá komponena iLogic do sestavy je nabídnut dialog ve kterém je možnost provázat parametry sestavy s parametry komponenty iLogic.

   Na oba postupy je na internetu dostatek informací.

Na obrazku je dialog pro vložení iLogic komponenty. V posledním sloupci je možné vybrat parametr ze sestavy do které komponentu vkládáte. Zkuste zda iSestava bude na změnu tohoto parametru reagovat.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63825/1213Imaginit_2_2018-11-14_21-06-52.jpg



Upravil issin - 14.lis.2018 v 21:12
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 912
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2018 v 09:07
Toto jde i přímo v tabulce iSestavy.
Jen nevím, jak se bude iSestava tvářit na uživatelské parametry (zapisované ručně).
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 88
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2018 v 15:25
Pochopil jsem to tak, že je požadavek řídit iSestavu z nadřazené sestavy. Proto jsem navrhl variantu zadávání rozměrů v sestavě a jejich propojení na iSestavu nebo jejich propojení už při vkládání.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.