Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2743 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Export geometrických dat do HEC-RAS

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Pelo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.říj.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pelo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export geometrických dat do HEC-RAS
    Zasláno: 15.úno.2019 v 08:07
Dobrý den,
byl jsem dlouhý čas offline, děkuji za velmi podnětné nápady, jak problém vyřešit. Na nekorektní export nemá vliv nastavení oblasti a jazyka ve Windows 7/10, nainstalovaná verze nebo nastavení HEC-RASu, ani typ Civil šablony. S největší pravděpodobností je problém s pluginem BIMTech Tools. Po odinstalaci pluginu export do .GEO proběhne v pořádku, po zpětné instalaci opět místo desetinných teček čárky. Vůbec by mě nenapadlo tyto dvě záležitosti dávat do spojitosti.
Díky, P.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2019 v 03:12
Dobrý den, taktéž zdravím a děkuji za informaci. Momentálně nemám mnoho času se tomu věnovat, ale určitě to vyzkouším a dám vědět. J.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1556
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 09:59
Zdravím Vás v novém roce,
řeším ten náš HEC-RAS problém s Autodeskem a i oni mají problém nasimulovat toto chování na českém C3D. Radí ale spustit Civil 3D v jiném "AutoCAD" profilu..nebo přes ikonu ...C3D metrický.
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.pro.2018 v 23:03
Na jednom z PC je to u mne taky v pořádku, ale jinde … Kromě standardních Autodeskových doplňků používám na všech PC pouze BIMTech Tools, nic dalšího a už vůbec ne nic necertifikovaného. Pokud rezidentní aplikací myslíte pozůstatek z předchozích instalací, tak min. jednoho PC se to netýká, neboť je nové s první instalací Civilu.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1556
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.pro.2018 v 22:22
Díky za soubor, nicméně šablonou to skutečně nebude. U mě je export do .geo korektní s tečkami. Ještě mě napadají nějaké další pluginy či rezidentní aplikace, které by mohly toto chování způsobovat...
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 22:58
Poslal jsem Vám to na služební e-mail; mám to raději dát na helpdesk? Ale nechci Vás tím v tomto předvánočním čase otravovat. Není to nic, co by muselo být vyřešeno okamžitě … Ale jinak díky.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1556
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 22:41
Presto Vas poprosim o tu sablonu ci vykres. At to mohu otestovat. 

Diky
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 21:09
Myslím, že to tím nebude, protože jsem to ve všech případech testoval se stejným výkresem založeným na Vaší upravené vodařské šabloně.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1556
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 19:08
Také Vas zdravim. Porad ti resim s Autodeskem a napadlo me, jestli neni problem v sablone a jejim nastaveni? Civil totiz ma sve nastaveni jednotek i oddelovace.
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 17:42
Zdravím Vás, Martine, vyzkoušel jsem US nastavení jak v HEC-RASu, tak v systému (oblast i místní formát) a nemělo to na výskyt čárky vůbec žádný vliv. Navíc si myslím, že nastavení HEC-RASu nemůže mít vůbec vliv na export z autocadu, neboť přeci vlastní export musí fungovat i tehdy, když nebudu mít nainstalovaný HEC. Tak žádný posun … Díky za radu a rovněž přeji příjemné svátky! H.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1556
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 15:06
Pánové, Autodeskové tvrdí, že může být nějaký problém v nastaveni národního prostředí přímo v HEC-RAsu, volitelně ve Windows 10. Doporučují alespoň vyzkoušet, v obou případech nastavit US prostředí, jestli to pomůže...
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1556
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 13:18
Pánové zdravím Vás,
teď jsem to zkoušel pro jistotu u sebe. Mám ve Windows 10 nastavenu tečku jako desetinný oddělovač. provedl jsem export do HEC-RASu a mám v .geo souboru korektně desetinné tečky. Takže je to OK. Přesto se zkusím na Autodesku zeptat.

Klidné svátky!
Martin Folber

Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 22:17
Abych do toho vnesl trochu zmatek, tak přidávám svou další zkušenost. Právě jsem problematický export vyzkoušel v Civilu 2018 na třetím PC s WIN 10 a jejich nejnovějšími updaty a kumulativními aktualizacemi a tentokrát jsou v exportovaném souboru desetinná čísla oddělena tečkou, jak správně mají být. Nemám ani nejmenší představu, proč tomu tak je. Ale to asi nejsem sám. :-)
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 14:52
Já naopak používám tečku jako des. oddělovač, neboť HEC jinak nechce pracovat. Nicméně zkusil jsem nastavit výchozí hodnoty, ale výsledek exportu je totožný, tedy čárka namísto tečky. Rovněž verzi Civilu máme totožnou … Tak nevím, nevím ...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 14:40
Nic jsem na implicitním nastavení Windows neměnil - toto je nastavení jazyka a verze Civilu (oboje pod průběžným Update).


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/language.jpg



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/aboutc.jpg


Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 14:13
Ano, v mém souboru jsou zmíněné čárky. Váš soubor je OK, import do HEC-RASu proběhl zcela bez problémů. Já rovněž používám nejaktuálnější verze obou programů. Jakým způsobem máte nastavenou oblast a desetinný oddělovač v systému?

Připojené souboryzipExportHec-Ras_v2018.zip

Připojené souboryzipExportHec-Ras_v2019.zip
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 13:58
Zkoušel jsem teď export v aktuálním Civilu 2019, na aktuálních Win 10 a výstupní .GEO mi připadá formálně v pořádku, i jeho export z Civilu proběhl normálně.

Váš .GEO vypadá strukturou/oddělovači jinak?


Připojené souboryzipreka.zip
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 13:32
Děkuji moc a zároveň přeji hezké svátky. J.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7242:Modelování proudění vody v říčním korytě (Civil3D a HEC-RAS).
Tip 8931:HEC-RAS Import/Export ve vyšších verzích AutoCAD Civil 3D.
Tip 6851:Prohrábky koryta v Civil 3D.
Tip 6426:VIPKvalitní export dat z Topobase do DWG.
Tip 5415:VIPPřevod grafických a popisných dat z AutoCAD Mapu do Oracle.
Tip 4649:Jak vytvořit DWF soubor obsahující atributy objektů?


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.