Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3366 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Export geometrických dat do HEC-RAS

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Pelo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.říj.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pelo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export geometrických dat do HEC-RAS
    Zasláno: 15.lis.2018 v 14:12
Dobrý den,
při exportu geometrických dat do aplikace HEC-RAS pomocí příkazu _AeccExportHECRas je vytvořen soubor s příponou .geo, avšak s oddělovačem desetinných míst s čárkou. Vzhledem ke složité struktuře souboru nelze provést hromadnou náhradu za tečku, jelikož oddělovač souřadnic je potřeba mít zachován jako čárku. Jedná se o verzi Civil 2019 a operační systémy Win7 i Win10, přestože v dialogu "Oblast a jazyk" je vše nastaveno na desetinnou tečku. Tímto je bohužel celý přenos dat mezi aplikacemi znemožněn.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 167
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2018 v 22:13
Zdravím, podařilo se vám problém nějak vyřešit nebo stále přetrvává?
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 167
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 12:58
Otestoval jsem export jak v Civilu 2019, tak 2018 se všemi aktualizacemi a problém s oddělením desetinných míst čárkou namísto tečky je u obou verzí. Naštěstí ve verzi 2018 stále funguje RFA (River and Flood Analysis). Ve verzi 2019 RFA ale již nefunguje (Civil kompletně zamrzne a je nutné jej přes správce úloh ukončit natvrdo), takže Civil 2019 je pro vodařinu zcela nepoužitelný, pokud tedy pominu export vymodelovaného povrchu jako DEM a jeho načtení přímo z HEC-RASu, kde je nově možné v RAS-Mapperu do 3D modelu terénu nakreslit osu, řezy atd.

Problém Civilu 2019 a RFA je Autodesku znám min. od jara letošního roku, viz zde

https://forums.autodesk.com/t5/civil-3d-forum/river-and-flood-analysis-module-causes-civil-3d-to-freeze/td-p/8001222

a zde

https://forums.autodesk.com/t5/civil-3d-forum/river-flood-analysis-2019-civil-3d-2019-freezes-up-when-rfa-is/m-p/8268999

a prozatím žádné řešení nepřinesl. V druhé diskuzi jistý Winston z Autodesku ubezpečuje, že technické oddělení o tomto problému ví, a pracuje na tom. Nicméně příspěvek je ze září a stále nic.

Prosím touto cestou kolegy z CAD Studia, jakožto ?platinového? partnera Autodesku, zda by tento problém nějak prověřil a případně i zatlačil na jeho vyřešení.

Prozatím to vypadá tak, že bychom se odstranění problému mohli dočkat ve verzi 2020, a nebo taky vůbec.

Díky za spolupráci.

P.S. Rady a návody z diskuze jsem bezúspěšně vyzkoušel a s problémy souvisejícími s instalacemi aktualizací WIN 10 od October Update 2017 po 2018 jsem se nesetkal.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 13:30
Myslím, že tento problém byl vnesen některou z aktualizací Windows 10. Zkusíme prověřit stav opravy na straně Autodesku nebo Microsoftu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 167
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 13:32
Děkuji moc a zároveň přeji hezké svátky. J.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 13:58
Zkoušel jsem teď export v aktuálním Civilu 2019, na aktuálních Win 10 a výstupní .GEO mi připadá formálně v pořádku, i jeho export z Civilu proběhl normálně.

Váš .GEO vypadá strukturou/oddělovači jinak?


Připojené souboryzipreka.zip
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 167
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 14:13
Ano, v mém souboru jsou zmíněné čárky. Váš soubor je OK, import do HEC-RASu proběhl zcela bez problémů. Já rovněž používám nejaktuálnější verze obou programů. Jakým způsobem máte nastavenou oblast a desetinný oddělovač v systému?

Připojené souboryzipExportHec-Ras_v2018.zip

Připojené souboryzipExportHec-Ras_v2019.zip
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 14:40
Nic jsem na implicitním nastavení Windows neměnil - toto je nastavení jazyka a verze Civilu (oboje pod průběžným Update).


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/language.jpg



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/aboutc.jpg


Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 167
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 14:52
Já naopak používám tečku jako des. oddělovač, neboť HEC jinak nechce pracovat. Nicméně zkusil jsem nastavit výchozí hodnoty, ale výsledek exportu je totožný, tedy čárka namísto tečky. Rovněž verzi Civilu máme totožnou … Tak nevím, nevím ...
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 167
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 22:17
Abych do toho vnesl trochu zmatek, tak přidávám svou další zkušenost. Právě jsem problematický export vyzkoušel v Civilu 2018 na třetím PC s WIN 10 a jejich nejnovějšími updaty a kumulativními aktualizacemi a tentokrát jsou v exportovaném souboru desetinná čísla oddělena tečkou, jak správně mají být. Nemám ani nejmenší představu, proč tomu tak je. Ale to asi nejsem sám. :-)
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1538
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 13:18
Pánové zdravím Vás,
teď jsem to zkoušel pro jistotu u sebe. Mám ve Windows 10 nastavenu tečku jako desetinný oddělovač. provedl jsem export do HEC-RASu a mám v .geo souboru korektně desetinné tečky. Takže je to OK. Přesto se zkusím na Autodesku zeptat.

Klidné svátky!
Martin Folber

Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1538
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 15:06
Pánové, Autodeskové tvrdí, že může být nějaký problém v nastaveni národního prostředí přímo v HEC-RAsu, volitelně ve Windows 10. Doporučují alespoň vyzkoušet, v obou případech nastavit US prostředí, jestli to pomůže...
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 167
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 17:42
Zdravím Vás, Martine, vyzkoušel jsem US nastavení jak v HEC-RASu, tak v systému (oblast i místní formát) a nemělo to na výskyt čárky vůbec žádný vliv. Navíc si myslím, že nastavení HEC-RASu nemůže mít vůbec vliv na export z autocadu, neboť přeci vlastní export musí fungovat i tehdy, když nebudu mít nainstalovaný HEC. Tak žádný posun … Díky za radu a rovněž přeji příjemné svátky! H.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1538
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 19:08
Také Vas zdravim. Porad ti resim s Autodeskem a napadlo me, jestli neni problem v sablone a jejim nastaveni? Civil totiz ma sve nastaveni jednotek i oddelovace.
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 167
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 21:09
Myslím, že to tím nebude, protože jsem to ve všech případech testoval se stejným výkresem založeným na Vaší upravené vodařské šabloně.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1538
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 22:41
Presto Vas poprosim o tu sablonu ci vykres. At to mohu otestovat. 

Diky
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 167
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 22:58
Poslal jsem Vám to na služební e-mail; mám to raději dát na helpdesk? Ale nechci Vás tím v tomto předvánočním čase otravovat. Není to nic, co by muselo být vyřešeno okamžitě … Ale jinak díky.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1538
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.pro.2018 v 22:22
Díky za soubor, nicméně šablonou to skutečně nebude. U mě je export do .geo korektní s tečkami. Ještě mě napadají nějaké další pluginy či rezidentní aplikace, které by mohly toto chování způsobovat...
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7242:Modelování proudění vody v říčním korytě (Civil3D a HEC-RAS).
Tip 8931:HEC-RAS Import/Export ve vyšších verzích AutoCAD Civil 3D.
Tip 6851:Prohrábky koryta v Civil 3D.
Tip 6426:VIPKvalitní export dat z Topobase do DWG.
Tip 5415:VIPPřevod grafických a popisných dat z AutoCAD Mapu do Oracle.
Tip 4649:Jak vytvořit DWF soubor obsahující atributy objektů?


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,598 sekund.