Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3847 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

změna mm na m v modelu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 43
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: změna mm na m v modelu
    Zasláno: 22.lis.2018 v 13:13
Dobrý den,
prosím Vás, bohužel kreslím situace v mm a chtěl bych to nějak přepnout na m, jde to?

Jde mi o to, až už nemeřím (nekreslím) délky v třeba 20000, ale jen 20 jednotek (metrů).
Děkuji za rady, LK.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 876
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2018 v 13:14
zkuste prikaz _UNITS
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 43
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2018 v 13:28
To jsem zkusil, nastavil jsem si metry, ale i když teď něco kreslím nebo měřím, tak mi 20m ukáže pořád jako 20000.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 876
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2018 v 13:52
Noj... Ja, kdyz to delam v ACA (Autocad Architecture) tak se mne po zmene jednotek autocad zepta zda chci "Rescale" vsechny objekty ve vykrese - a ja zadam ano nebo ne, podle toho, ceho chci docilit.
Holy auocad toto asi nema. Tudiz Vy, aby Vam to fungovalo spravne, musite po zmene jednotek
  • vybrat vsechno
  • dat prikaz _SCALE
  • jako Base point zadat bod 0,0,0
  • zkontrolovat, zda se se porad nachazite "spravne" v JTSK (pokud to udelate spravne tak by to melo byt OK)
POZOR... Nevim ale zd atoto nenarusi neco jineho... meritko car, nastaveni v rozvrzeni,... ,...
Tady vam musi pomoct nekdo kdo toto umi udelat v HOLEm AutoCADu!!!
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1737
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2018 v 13:52
Pokud už je kreslaná v MM tj. utržená ze souřadnic a 1000 x zvětšená, tak je ještě nutné její opětovné zmenšení a možná vrátit i do souřadnic.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2018 v 14:17
Pokud už máte rozpracovaný výkres, postup Vám popsal Splonk. A ano, má to vliv na některá nastavení - rozvržení,  měřítka čar, poznámkové texty a kóty (a možná i další)

Pokud budete kreslit nový výkres, otevřte si šablonu ACADISO.DWT. TA už by se měla chovat v metrech (aspoň tahle šablona v civilu3d ano - ale je tam v adresáři Autocad template, takže by měla být stejná, jako v Autocadu)

PS. Zvykněte si situace ZÁSADNĚ A JEDINĚ kreslit v metrech (a samozřejmě v JTSK). Nejen, že nebudete muset převádět podklady ze všech stran, ale nebudete ztěžovat práci těm, s kým spolupracujete ... Dík
J. Mantlík

Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD Electrical 2019, AutoCAD 2019
Stav: Offline
Bodů: 1682
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Buba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2018 v 00:50
Výkres, ktorý kreslíte v mm, predpokladám že máte aj nastavené UNITS na mm. Skúste si vytvoriť nový výkres a nastavte UNITS na metre. Následne pôvodný výkres vložte ako blok INSERT (zo súboru a rozložený). Malo by Vám to prepočítať na metre samé.
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD Electrical 2019, AutoCAD 2019
Stav: Offline
Bodů: 1682
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Buba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2018 v 00:55
Aspoň s XRef to takto funguje, tak nevidím dôvod, prečo by to nešlo aj s blokom.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9442:Nedokumentované nastavení: automatické zoom vše pro pohledy Inventoru
Tip 9256:VIPEditace a převod formátů 3D modelů (sítí).
Tip 9358:Různé typy zaokrouhlení parametrů v Inventoru.
Tip 6053:VIPJak převést soubor bodů zeměpisné šířky/délky DMS na decimální souřadnice?
Tip 1930:VIPJak převést část kót palcového výkresu na milimetry?
Tip 1524:VIPJak změnit jednotky v ADT3 z palců na mm jedním klepnutím?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.