Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4090 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCAD jednotky (export do WILS)

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
zhaan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.říj.2017
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD 2015
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zhaan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD jednotky (export do WILS)
    Zasláno: 01.pro.2018 v 21:52
Zdravím, nahrávám teď nějaké výkresy z CADu do Building Design (modul WILS) a mám problém s jednotkami.

V manuálu k BuildingDesign se píše:

"Aby CAD a BuildingDesign mohly úspěšně spolupracovat, musí mít výkres otevřený v CAdu nastaveny korektní jednotky výkresu. Za tímto účelem si ověřte, v jakých jednotkách je výkres nakreslen (nejlépe změřením některé délky) a pak tuto porovnejte s nastavenou jednotkou. Pokud zadaná a použitá jednotka sobě neodpovídají, dojte k tomu, že model v programu BuildingDesign nebude mít správnou velikost."

... bohužel mi ta velikost modelu nesedí.

Jak mám v AutoCADu (mám 2015) ověřit, v jakých jednotkách kreslím? Já měl za to, že tam jednotky vlastně nejsou...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17733
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2018 v 22:15
V AutoCADu kreslíte v bezrozměrných jednotkách. Pro účely anotací lze nastavit jednotky příkazem JEDNOTKY a -AECDWGSETUP. Co z toho použije nebo nepoužije WILS, záleží na tvůrcích oné aplikace.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
marko10 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.lis.2011
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
REVIT
Stav: Offline
Bodů: 65
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace marko10 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2018 v 14:52
I ve Wilsu jdou nastavit jednotky. Jen si je potřeba řící na začátku které jednotky chcete používat. Pokud dostanete podklad od Vašeho kolegy první co musíte zkontrolovat jsou jednotky v AutoCadu. Tzn. první krok ve výkresu od jiného tvurce si zjistěte že 1 jednotka = 1mm nebo 1000mm. Popřípadě si změnte palce na metrické jednotky(viz předchozí ...). Vyčistěte výkres od zbytečných věcí a rozvrhněte rozsah projektu ve Wilsu. Jediný problém je ve Wislu nastavení podlaží a to je otázka na Astra SW. Hezký den.
Zpět nahoru
marko10 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.lis.2011
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
REVIT
Stav: Offline
Bodů: 65
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace marko10 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2018 v 15:27
Ještě pro doplnění.

Aby CAD a BuildingDesign mohly úspěšně spolupracovat, musí mít výkres otevřený v CAdu nastaveny korektní jednotky výkresu. Za tímto účelem si ověřte, v jakých jednotkách je výkres nakreslen (nejlépe změřením některé délky) a pak tuto porovnejte s nastavenou jednotkou. Pokud zadaná a použitá jednotka sobě neodpovídají, dojte k tomu, že model v programu BuildingDesign nebude mít správnou velikost.

Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 110
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2018 v 18:51
Původně odeslal(a) zhaan zhaan napsal(a):

Jak mám v AutoCADu (mám 2015) ověřit, v jakých jednotkách kreslím? Já měl za to, že tam jednotky vlastně nejsou...
Menu Formát - Jednotky ... (tedy pokud nemáte tu stupiditu Ribon, tam nevím, kde to hledat)
V dialogu Kreslící jednotky musíte mít nastavené milimetry.
Jinak to bude dělat čurbes.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17733
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2018 v 19:02
AutoCAD pracuje v bezrozměrných jednotkách. Co nastavíte v dialogu "Kreslicí jednotky" (už řadu let v A > Kreslicí pomůcky > Jednotky) jako "Měřítko pro vložení" je pro kreslení zcela lhostejné, význam má jen pro vkládání bloků, rozvržení a tvorbu anotací. Pokud nějaká aplikace používá toto nastavení, je to možná trochu atypické, ale bude třeba to respektovat.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5214:Nastavení jednotek exportu DWG z Revitu.
Tip 9819:Nastavení jednotek/měřítka pro export STEP z AutoCADu.
Tip 11772:VIPJak nastavit ve všech dílech sestavy export parametrů a jejich formát? (iLogic)
Tip 9585:Jak převést model z Autodesk Alias do Inventoru?
Tip 11878:Chyba exportu DGN: Zvolený výchozí soubor je neplatný. Zvolte jiný výchozí soubor.
Tip 6810:VIPExport z Inventoru do DWG pro AutoCAD - hladiny, kóty, texty, typy čar (modelspace).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.