Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4096 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Počítač pro Inventor - procesor i7 nebo XEON

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inv Professional 2017 Win10 na HP Z 400 K620
VIP
Stav: Offline
Bodů: 277
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Počítač pro Inventor - procesor i7 nebo XEON
    Zasláno: 04.pro.2018 v 07:42
Zdravím,

chceme pořizovat nové stanice pro Inventor, děláme sestavy z plechových dílů a spojováku, maximálně tak 300 různých dílů v 2500 výskytech, žádné renderování, minimálně MKP.

Moje představa je:

nebo
256 GB SSD
+navýšení RAM paměti na celkových 48 GB
+NVIDIA Quadro P2000

DOTAZ


Řeším vhodnost procesoru  i7(7800x) versus XEON(W-2123).
Našel jsem třeba 


Nějaké rady, doporučení, zkušenosti?

Děkuji moc





 


Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 847
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2018 v 09:07
Hm...ja som robil na staniciach kde bol aj Xeon aj i5, i7...
Nemám pocit že by ten Xeon bol jednoznačne výkonnejší, aj keď asi exaktne merania budu ukazovať že je...
Ale ja by som v každom pripade nešiel na menši disk ako 500GB. Mam stanicu s 256 SSD a je to malo...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17733
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2018 v 09:22
Konfigurace jsou obě vhodné. Výkonnostní rozdíl obou procesorů bude naprosto minimální, i7 je modernější, tak bych asi bral ten. Když budete mít větší SSD, vystačíte zřejmě s jediným diskem, k 256GB disku asi budete muset přidávat další, což je složitější na správu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
rychetsky Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 09.bře.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD 2015, Product Design Suite Ultimate 2015
Stav: Offline
Bodů: 308
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace rychetsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2018 v 15:46
XEON už nikdy.
Pro Inventor je potřeba co nejvyšší hrubý výkon při jednovláknové operaci.
Tudíž by vás měl zajímat pouze max. výkon/frekvence jednoho jádra. Pokud se tedy zrovna nezabýváte rendrováním nebo podobnými vícevláknovými operacemi.

Při práci s velkými sestavami anebo výkresy je pro vás přínosnější hrubý výpočetní výkon než počet jader.

Mám pracovní stanici HP Z440 a kdybych před 2lety věděl to, co vím dnes, tak bych jí nikdy v životě nechtěl s XEONem.
Kolega má i7 s polovičním počtem jader, ale o 1,2 GHz vyšší frekvencí na jedno jádro a vše mu funguje mnohem rychleji než nám chudákům s XEONy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17733
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2018 v 21:04
Ono záleží i na konkrétním typu procesoru - např. ten typ Xeonu ve zmíněném modelu má lehce vyšší frekvenci než ten i7.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6593:Podporuje můj procesor SSE2 a EM64T, vyžadované CAD aplikací řady 2010?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9283:Urychlení renderingu přesunutím na grafickou kartu (GPU).
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.