Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4204 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

CIVIL 3D 2017 vs. 2018 vs. 2019

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hllava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hllava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: CIVIL 3D 2017 vs. 2018 vs. 2019
    Zasláno: 04.pro.2018 v 15:52
Dobrý den,

jsem uživatel CIVIL 3D 2017 a chtěl bych přejít na novější verzi 2018 nebo 2019. Koukal jsem na pár stránek, kde se píše o problému s kompatibilitou mezi 2019 a níže (vyjma 2018).

Je tu nějaký uživatel verze 2018/2019, který by mi dokázal říct pozitiva a negativa včetně převodu formátů a otevírání výkresů ve starších verzí? Velmi nerad bych řešil problém ohledně převodu výkresu do starších verzí AutoCADu.

Popř. stačil by jen odkaz na + a - výše zmíněných verzí

Děkuji.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17733
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2018 v 21:14
Převod do starších verzí AutoCADu problém nebude, převod do starších verzí Civilu byl vždy problém (s výjimkou verzí 2016-2018). Hlavní novinky jednotlivých verzí najdete na https://www.cadstudio.cz/civil3d#tabs-Verze, resp. na https://www.civil3d.cz
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1501
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2018 v 22:09
Dobrý večer,
ta problematika ukládání a zpětné kompatibility je rozsáhlejší a doporučuji, stejně jako kolega Michl naznačil, prostudovat u nás na blogu Civil3D.cz.

Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1299
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2018 v 14:08
No řekl bych, že když přechod, tak všichni a všechno. Ten přechod na 18 je velká změna a problémová.

Motivace přejít u C3D na 2018 je dost velká. Přišlo hodně nových věcí, které stojí za to. S 2019 už sice pak minimum, ale je zas už poměrně odladěná. Takže když už přechod, tak rovnou na 2019.

S AutoCADem to mám prochu jinak. Tam jsem na 2016, páč ji mám vyladěnou. Nové věci nestojí za řeč, zato šíleně pomalý starty jsou benefit jaksi zbytečný a vytáčí mě to (platí i pro C3D). Takže výsledek je že furt bojuju s hláškou Mixed version of AEC... proto ta první věta.


Upravil johny - 05.pro.2018 v 14:11
Zpět nahoru
hllava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hllava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2018 v 14:40
Děkuji za odpovědi Všem.
Určitě prostuduji přiložené odkazy.

Johny pokud pracuješ v C3D setkal jsi se někdy s problémem, že by jsi neotevřel starší výkres vytvořený v AutoCADu (tuším verze 2013/2015) nebo by někdo nedokázal pracovat s bloky vytvořené v C3D (verze je jedno)?

Já chci přejít hlavně kvůli novým věcem v C3D na 2019 (včetně odladění což je další důležitá věc), které mě lákají. Já se jen bojím zpětné kompatibility nebo otevírání starších verzí výkresů a jejich úprav (někde jsem četl, že výkresy buď nešly otevřít nebo šly otevřít, ale nešly uložit - což zabijí veškeré moje představy o přechodu). I když okolo mě se používá Microstation V8 nebo AutoCAD 2013-2015. Pro moji práci více využiji C3D, ale občas musím řešit nekompatibilitu mezi různými programy což není úplně časově rychlá záležitost.

Nerad bych se trápil různými převody mezi jednotlivými verzemi/programy nebo používal dvě verze C3D, abych byl přizpůsobivý všem (finančně se mi to moc nelíbí a nainstalované dvě verze taky moc ne). 

Aktuálně se nejvíce trápím v C3D 2017 s chybami okolo ukládání výkresu a letos se mi program již zbořil třikrát (netuším jestli v tom mají prsty W10, občas update dělá magická kouzla), ale chtěl bych něco stabilnějšího (C3D 2016 mi vyhovoval nejlépe v tomto směru).


Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1299
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2018 v 15:11
Na importu bych se problémů neobával.
Na exportu to bude horší, tam bych je spíš očekával.

V C3D rozhodně nejsem expert, v zásadě s tím pracuju asi 3 roky, nárazově. A bych řekl že skoro u každého projektu se mi dřív nebo později podělá ExportC3Ddrawing. Čili to dělám přes ExportToAutocad13, ale výsledek se pak stejně musí prohnat přes ExportC3Ddrawing, jinak nechá ty nové AEC... je to práce navíc a musí být systematická, jinak to "infikuje" případané výkresy do kterých je z nich něco kopírováno.....
Zpět nahoru
KMachálek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.říj.2004
Stav: Offline
Bodů: 175
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KMachálek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2018 v 15:35
Taky doporučuju už rovnou verzi 2019. Směrem nahoru jsem nikdy žádný problém neměl, starší DWG otevřete v novější verzi bez problémů. Směrem dolů to jde hůř, export "pro AutoCAD" ale funguje.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2018 v 11:59
My jsme tu měli problém s tím, že cokoliv (včetně "holého" dwg) "z venku" - původem z 2018 - se sice otevřelo a dalo se normálně pracovat, ale odmítalo to uložit. Něco stačil opravit AUDIT, ale někdy se muselo to přetahovat do čistého výkresu ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
hllava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hllava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2018 v 16:02
Už byl na to vydán nějaký hotfix, jste přestali využívat C3D 2019 nebo používáte Vaši zmíněnou cestu k fixnutí problému?

Když si vezmu, že měsíčně upravuju zhruba 4 výkresy od projektantů, do kterých následně natahuji geodetická data a pracuji v tomto výkresu tak se děsím, co vše se může stát...

Děkuji za odpověď.
Zpět nahoru
KMachálek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.říj.2004
Stav: Offline
Bodů: 175
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KMachálek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2018 v 16:09
Na převod z nižších nebo stejných verzí žádný hotfix nepotřebujete. Přebíráme podklady od cizích geodetů i projektantů a nikdy nebyl s DWG žádný problém. Vlastně jednou, ale jak se pak ukázalo, byl to výkres z nějakého Bricscadu nebo Cadkonu, takže to nebylo pravé DWG.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2018 v 16:56
ad hllava:
Pokud to byla reakce na můj příspěvek, omlouvám se, že jsem nezdůraznil, že tyto problémy jsme měli (teď už delší dobu ne?) v civilu i acadu 2017.
J. Mantlík

Zpět nahoru
hllava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.dub.2016
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hllava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2018 v 17:48
To Mantlík:
Ano byla, já myslel, že se tady zvýrazní automaticky citovaný příspěvek (má chyba). 

Děkuji, já to chápal tak, že jste měli/máte a nevyužíváte C3D 2019. To je pro mě dobrá zpráva.

Ještě jednou děkuji.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2018 v 17:52
Taky doufáme, že už se to neobjeví, protože bychom rádi začali s přechodem na 2019. Jenže při současné vytíženosti to není práce na den, aby to fungovalo tak, jak jsou všichni zvyklí a tak bude muset "chvíli" souběžně běžet 2017 a 2019 ...
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5058:Jaký je rozdíl mezi PS a ne-PS verzí plotru HP DesignJet?
Tip 11081:Nesprávné kaskádování licencí Inventor vs. Product Design Suite 2017.
Tip 11870:Zřetelnější stavové ikony AutoCADu a Civilu 2019.
Tip 10829:Jak nastavit přesnost (počet desetinných míst) pro výpis „Návrhové linie koridoru“?
Tip 4451:Kusovník vs. rozpiska, novinky kusovníku v Inventoru 10.
Tip 10207:Jak vymodelovat 3D závit v Inventoru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,516 sekund.