Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3525 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

DWG Import - Chyba

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Hollywood7 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.bře.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor Prof. 2019
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hollywood7 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: DWG Import - Chyba
    Zasláno: 05.pro.2018 v 17:59
Ahoj všem,

prosím jaká příčina chyby může být v mém případě při importování DWG souboru loga exportovaného z Ilustratoru? (viz.obrázek)
Snažím jej importovat do sketche přes ikonku ACAD. Soubor není nikde otevřený.
Kolegové jej načítají bez problému. Mám poslední verzi Ilustrátoru 2019, tak jako ostatní.

Děkuji
Dan



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 32344/Capture.PNG



Upravil Hollywood7 - 05.pro.2018 v 19:19
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17730
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2018 v 18:55
A kolegové mají i stejnou verzi Inventoru (release, hotfixy...)? Illustrator sice nevytváří skutečné DWG (pravý formát AutoCADu), ale u náčrtu předpokládám, že nejde o složitý výkres.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Hollywood7 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.bře.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor Prof. 2019
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hollywood7 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2018 v 19:13
Ano, také mají 2019. Co je mi známo tak mají to samé co já.
Abych to upřesnil, nejedná se o kolegy z naší pobočky, tudíž je vše telefonicky či mailem. Já v Mnichově oni ve Vídni, tak se jim uplně do počítače podívat nemužu a komunikace je chabá, protože jsme si tak trochu konkurencí. Ale poslali mi soubor, který jim funguje podle výsledku jež jsem viděl. Říkali, že jim se to načetlo bez problému.
V DWG Trueview se mi zobrazí tato hláška (viz.:obrázek) a pod odsouhlasení se zobrazí logo (viz.:obrazek), ale není hladce oblé a má různé vady.
Mám i originál illustrator soubor, tak kdyby byl nějaký vhodnější formát pro export, určitě bych uvítal radu. Zkoušel jsem to DWG vyexportovat do všech ilustrátorem nabízených verzí a všechny posléze vykazují stejnou hlášku.


Děkuji
Dan


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 32344/Capture_i.PNG



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 32344/Capture_ii.PNG



Upravil Hollywood7 - 05.pro.2018 v 20:29
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17730
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2018 v 20:23
Aha, to vypadá opravdu buď na neregulerní DWG soubor (nesprávný formát), nebo nějaké asijské znaky, nebo dokonce vliv viru. Viz:
https://www.cadforum.cz/cadforum/na-vasem-pocitaci-nebyly-nalezeny-nls-soubory-tip7165

Zkuste pro přenos z Illustratoru použít něco co umí tato aplikace lépe - buď DXF nebo nějaké WMF.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Hollywood7 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.bře.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor Prof. 2019
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hollywood7 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2018 v 20:41
Stejně mi reagovala starší verze Inventoru 2017 jež jsem měl před týdnem. Nyní jsem přešel na nový 2019. Měnil jsem počítač, takže windows a vše je čerstvě reinstalováno. Ano, DXF jsem zkoušel také. Tam se mi sice logo importuje ale bez vazeb, roztrhané. Každá křivka je samostatná a ještě k tomu její konce nenavazují svým místem přesně na následující. Zkoušel jsem možnosti importu jako AutoCAD blocky, atd... co není šedivé a vždy se pak nejedná o zcela zavřené smyčky, tudíž nemůžu dělat emboss.

Zkusím doinstalovat font použitý v logu. I když by se podle mě mělo jednat font převedený do křivek a pak by na fontu nezaleželo ne?


Upravil Hollywood7 - 06.pro.2018 v 20:24
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8147:VIPInventor zhavaruje na chybu Runtime error při importu DWG modelu.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,484 sekund.