Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2912 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nefunkční LISP aplikace po přechodu na AutoCAD 19

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Dostojevskij Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.říj.2007
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Dostojevskij Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nefunkční LISP aplikace po přechodu na AutoCAD 19
    Zasláno: 02.úno.2019 v 17:27
Nuže, pánové, všem vám díky za reakce. Problém konečně vyřešen díky poslednímu odkazu pana Michla, jemuž tímto děkuji obzvláště za ochotu a trpělivost. Bylo to v registrech - doplnil jsem chybějící klíče a vše funguje. Díky! Thumbs Up
f.m.d.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2019 v 17:52
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Dostojevskij Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.říj.2007
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Dostojevskij Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2019 v 17:50
Ale ten sem tam přidal hned, jak jste mi to napsal!

(Defun c:staniceni (/ pline int in pt ppt)
  (vl-load-com)
  (if (and (setq pline (car (entsel "\nVyber křivku:")))
           (eq (cdr (assoc 0 (entget pline))) "LWPOLYLINE")
           (setq int (getdist "\nVlož interval staničení:"))
           (setq in int)
      )
    (while (Setq pt (vlax-curve-getPointAtDist pline int))
      (setq ppt (vlax-curve-getparamatpoint pline pt))
      (vlax-invoke
        (vlax-ename->vla-object pline)
        'AddVertex
        (1+ (fix ppt))
        (list (car pt) (Cadr pt))
      )
      (setq int (+ int in))
    )
  )
)
f.m.d.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2019 v 17:33
Vida, a je jasno :-)

Stačí přidat ten řádek (vl-load-com) avizovaný v 5. zprávě shora.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Dostojevskij Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.říj.2007
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Dostojevskij Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2019 v 17:03
Díky všem za reakce. Johnyho PS mne konečně nakoplo k tomu, co už jsem měl udělat dávno, a to rozšířit příkazový řádek. Pardon. Nuže toto jsme tam našel:

Příkaz: VTXDIST
Select a polyline to divide/measure: ; chyba: no function definition: VLAX-ENAME->VLA-OBJECT

Příkaz:
Příkaz: STANICENI
Vyber křivku:
Vlož interval staničení:100
; chyba: no function definition: VLAX-CURVE-GETPOINTATDIST
f.m.d.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1360
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2019 v 12:20
Zkuste následovat po mě: https://autode.sk/2MKgsTf

Nakreslete KŘIVKU 150 jednotek
VLIDE
Nový
Toggle Break
Add Watch
Load active edit window
Activate Autocad
Zadejte Staniceni 
A pak rozumnou rychlostí pořád klikejte Step Into, nebo mačkejte F8.
Až budete vyzván, vyberete tu křivku a zadejte 100.

Takle vytrasujete na čem vám to spadne. Pak postněte videa a váš testovací výkres. 

PS. A přístě až budete nahrávat něco s příkazovýcm řádkem tak prosím s více než jedním viditelným řádkem, kde to důležitý uteče a není vidět!!
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 194
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2019 v 10:32
Zdravím,
pravda jedu na 2017, ale funguje oboje i s jiným souřadným systémem.
Testováno jen systémem drag end drop - "staniceni.lsp" hozeno z průzkumníka na daný výkres a vyzkoušeno, OK.
pěkný den Ondra
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2019 v 07:09
Zkuste prosím napsat hlášení toho VTXdist. Je to v globálním USS?
Zkoušel jsem VTXdist horem dolem a žádný problém v násilném ukončování tam nevidím.


Upravil Vladimír Michl - 29.led.2019 v 08:48
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Dostojevskij Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.říj.2007
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Dostojevskij Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2019 v 22:51
f.m.d.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2019 v 22:18
Tam bohužel není vidět to nejdůležitější - příkazový řádek a výzvy nebo chyby, které se do něj vypisují. Když tak jednodušší na zachycení je možná Autodesk Screencast.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Dostojevskij Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.říj.2007
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Dostojevskij Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2019 v 17:45
Zde můj chabý pokus o demonstraci...
f.m.d.
Zpět nahoru
Dostojevskij Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.říj.2007
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Dostojevskij Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2019 v 16:16
Měl jsem na mysli instalaci a nastavení přímo AutoCADu 2019. A jinak dělám všechno, jak píšete. VTXdist se ukončí, ať kliknu kamkoliv - na křivku, na úsečku, do prázdna. Pokusím se zachytit obrazovku a pošlu.
f.m.d.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2019 v 14:56
Instalace u těchto LISP nástrojů není potřeba. Ta aplikace se "potichu" ukončí jen v případě, že kliknete někam "do prázdna". Vybíráte opravdu vybíratelnou entitu, v nezamčené hladině?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Dostojevskij Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.říj.2007
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Dostojevskij Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2019 v 14:43
Zdravím, pánové. Po delší době se vracím k problému nefunkční aplikace. Hledal jsem všude možně ale bez úspěchu. K otázce výše: ano, modifikuji křivku a zadávám staničení v jednotkách odpovídajících jejímu reálnému rozměru. VTXdist se ukončí po prvním kliknutí a to kamkoli, varování "not a lwpolyline !" se nezobrazí. Nemůže to být chyba v instalaci nebo v nastavení?
f.m.d.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2018 v 13:04
To je nějaké divné. Modifikujete opravdu křivku (LWPOLYLINE)? Zadáváte staničení v jednotkách odpovídajících reálnému rozměru oné křivky? Ve VTXdist není použit žádný dialog a pokud nevyberete křivku, vypíše se varování.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Dostojevskij Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.říj.2007
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Dostojevskij Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2018 v 11:45
Díky vám oběma, pánové, ale bohužel nefunguje ani jedna z možností. U Staničení proběhne výběr křivky i zadání intervalu, ale uzlové body se nepřidají. U VTXdist se objeví pouze dialog "Select a polyline to divide/measure:" a ten po výběru křivky zmizí...
f.m.d.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2018 v 06:06
Zkuste úplně na začátek přidat řádek:
(vl-load-com)

Nebo ještě lépe použijte aplikaci VTXdist, která nabízí i tuto funkčnost. Viz:
https://www.cadforum.cz/cadforum/pridani-vrcholu-krivky-po-stejne-dlouhych-usecich-tip10090
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
pavelstyl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD Mech 2016, SE ST8 a NX 10
Stav: Offline
Bodů: 195
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavelstyl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2018 v 06:06
Asi nějak takto.
Pavel Štyl
 
(Defun c:staniceni (/ pline int in pt ppt)
  (vl-load-com)
  (if (and (setq pline (car (entsel "\nVyber křivku:")))
           (eq (cdr (assoc 0 (entget pline))) "LWPOLYLINE")
           (setq int (getdist "\nVlož interval staničení:"))
           (setq in int)
      )
    (while (Setq pt (vlax-curve-getPointAtDist pline int))
      (setq ppt (vlax-curve-getparamatpoint pline pt))
      (vlax-invoke
        (vlax-ename->vla-object pline)
        'AddVertex
        (1+ (fix ppt))
        (list (car pt) (Cadr pt))
      )
      (setq int (+ int in))
    )
  )
)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5753:VIPModul FEM/MKP nefunguje po instalaci Inventoru Professional 2008.
Tip 10404:Nefunkční ukládání ve vodařském rozšíření Hydrographs.
Tip 1322:Chyba "INTERNAL ERROR: EREGEN 9 19"
Tip 9521:Prázdná paleta Vlastnosti po odinstalaci Autodesk 360.
Tip 11512:Do kdy si mohu ponechat starou trvalou licenci při přechodu na Subscription (M2S)?
Tip 6796:VIPObnovení chybějících příkazů AutoCADu v ADT/Architecture.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,578 sekund.