Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2805 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

HP DJ120 - 24-in ePrinter

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 859
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: HP DJ120 - 24-in ePrinter
    Zasláno: 17.pro.2018 v 09:26
Pekný deň,
vyzerá to tak že môj staručký HP DJ 500 odišiel do kremíkového neba...
Uvažujem o kúpe nejakého A1 inkjetu.
Máte niekto skúsenosti s týmto plottrikom?

HP Designjet T120 24-in ePrinter


alebo viete odporučiť niečo vhodné...
Ide o tlač technických výkresov.
Vďaka
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 608
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 09:51
Zdravím,
když jsem si nedávno pořizoval vybavení do nové kanceláře, tak jsem zvažoval mezi T120 a T520. V zaměstnáni, které jsem opustil jsme měli T610.
S ohledem na cenu jsem se nakonec rozhodl pro T120. Tiskne v pohodě, rychlost OK, spotřeba inkoustu také OK. Rozlišení by mělo být také OK, ale rozdíl oproti T610 tam samozřejmě je, takže si momentálně hraju s tloušťkami čar a velikostí a typem písma.
Co mě trápí je, že pokud v průběhu tisku dojde role papíru, tak se to automaticky přepne na multitray (kde samozřejmě žádný papír není) a jediný způsob, jak se dostat k zavedení nové role, je částečné stornování tisku, tzn. pár výkresů se musí poslat znovu. Ale to je asi pouze tím, že jsem neobjevil, kde by se dal ten multitray zakázat.
Pokud bych se rozhodoval dnes, tak bych asi šel do té T520. Je pravda, že cena je vyšší, ale zase je tam stojan s košem, vyšší rozlišení a rychlost tisku.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 608
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 09:54
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 859
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 10:59
A ja som na prvý pohľad myslel že rozdiel je iba v tom stojane...
Ak teda tomu správne rozumiem,
1) oba modely majú v štandardnom vybavení rolkový podávač aj podávač na A3 listy.
2) Nikdy som sa nestretol s tým že by HP DJ plotter nemal HP-GL/2 jazyk...ak ho nemá je to problém?
3) Nepíšu tam že je to kompatibilné s W10...to fakt?
4) Rozlíšenie 1200x1200 mi na výkresy stačiť bude...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 608
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 12:09
ad1) servisák mi říkal, že to jsou naprosto shodné modely, jedná se tam pouze o "drobná" omezení levnější varianty
ad2) HP-GL … to je jedna z ořezaných věci za tu cenu … z CADu ale i takto tisknu normálně …
ad3) s Win10 nemám problém, funguje to na nich
ad4) rozlišení by na výkresy stačit mělo, jak jsem psal, trošku ladím nastavení tlouštěk, protože ten výstup je "jiný" oproti T610, možná se jo i min. tloušťkou čáry, která je pro T520 = 0,02mm a T120 = 0,0423mm
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 859
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 12:18
Nemám predstavu ako sa vizuálne javi na výkrese hrúbka čiary 0,02mm versus 0,04mm....
Je to viditeľný rozdiel?
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 608
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 12:30
Osobně si myslím, že by to nemělo být znát, protože nejtenčí čáru tisknu 0,18.
Ale u písma je to znát. Na běžný popis používám font ISOCP, výška 2mm, s faktorem 0,8 a 0,9 … a tady se mi to zdá hrbaté. Trošku pomohl faktor šířky 1. A nebo používat font Arial Narow.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 859
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 12:50
Hm...veď práve. Ja som pod 0,18 tiež nikdy nešiel...a hlavne ak ide o farebnú tlač, tak hrúbka čiar už nie je taká dôležitá pre prehľadnosť výkresu...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 859
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 12:53
Ešte jeden dotaz...na fotkách nevidím že by bola rolka schovaná pod priesvitným odklopným plexisklom....Na T520 ten kryt je...má ho aj tá T120ka?
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 608
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 12:56
Ano, co se týká čar, tak je to všechno v pohodě.
Problémy jsou jenom s tím písmem. Ten Arial je čitelný v pohodě, ale zase při něm možná bude větší spotřeba inkoustu??? neumím to posoudit.
Trošku jsem měl strach z těch pidi inkoustových kazet, ale zatím mi to i na tu spotřebu inkoustu vychází dobře. Momentálně tam mám 9. roli papíru a zatím jsem spotřeboval startovací inkousty a z nových inkoustů není spotřebována ani třetina.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 608
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 13:00
Ano ta T120 je opravdu bez krytu. Daň za cenu. :-( Mám přes plotr hozený hard na přikrytí, aby se do toho neprášilo...
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 859
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 13:08
Původně odeslal(a) Machacek Machacek napsal(a):

Ano ta T120 je opravdu bez krytu. Daň za cenu. :-( Mám přes plotr hozený hard na přikrytí, aby se do toho neprášilo...


Ak ide o tvarovo identický stroj s T520, možno sa bude dať kúpiť ten kryt samostatne...niekde u Aliho...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 608
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 13:13
Asi by se to někde sehnat dalo, ale nepátral jsem po tom. V rámci originál servisních dílů u HP by to bylo možná dražší než nový plotr. :-)
Jinak v tom černém krytu ty prořezy pro vyklápění průhledného víka jsou, předpokládám, že i nějaké závity pro přišroubování se tam budou skrývat
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 859
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 15:29
Tak som ho teda objednal...Inak ten kryt je cca za 100€....takze hodim na to nejaku foliu aby do toho nepadal prach...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 608
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 16:02
Takže jsem to s cenou nového plotru skoro odhadl :-)
Koukal jsem, že se dají sehnat nějaké igelitové/plastové folie na zakrytí, ale také to vychází hodně peněz... Takže zůstanu u toho "přehozeného hadru".
Tak ať Vám dobře slouží.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1503:Jaká je záruka na spotřební materiál HP plotrů?
Tip 9605:HP Designjet T520 nevytiskne logo z rohového razítka DWG.
Tip 2116:Vyrábí HP plotry formátu A2?
Tip 1996:Tiskárna HP DesignJet 500 je výrazně levnější než HP DesignJet 800. Jaké jsou přesně rozdíly mezi těmito dvěma tiskárnami?
Tip 4982:Kde najdu funkci "Process in computer" v ovladači DesignJet 4500?
Tip 1997:Co je to nesting a jaké plotry jej podporují?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.