Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2959 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Asociace Inventor souborů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
garry48 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.čer.2013
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD 2017, Inventor 2017, FDS
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace garry48 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Asociace Inventor souborů
    Zasláno: 17.pro.2018 v 15:02
Dobrý den,

často se mi stává, že mi ze systému zmizí asociace na Inventor soubory. A to jak v průzkumníkovi tak v prohlížeči aplikace Inventor. Šablony, Modely a sestavy jsou potom bez náhledů miniatur. Bez možnosti otevřít soubor dvojitým kliknutím. 
Pokud dám ručně vybrat program (Inventor.exe) pro otevření IPT souboru a použiji zatržítko "použít vždy". Nemá to žádný efekt. Nic se nestane. Soubor se neotevře. Asociace se nepřiřadí. 

Občas se to spraví samo a občas pomůže restart PC. Většinou ale ne. 
Opravím to jedině reinstalací Inventoru a za pár dní to je zpět! Opět se to zruší.

Přitom se do počítače nic nového neinstalovalo.
verze OS je: Win 7 x64 - SP1. (Sestavení 7601)


Nevíte prosím jak na to?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 50472/asociace_souborů.png




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 50472/asociace_souboru2.png

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17876
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 15:15
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
garry48 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.čer.2013
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD 2017, Inventor 2017, FDS
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace garry48 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 15:53
Dobrý den,

uvedený postup nefunguje.  Zkoušel jste napsat onu syntaxi dle návodu? 
Není tam totiž příkaz.  Je to jen cesta + přepínač (/register /unregister.)

Nechybí na začátku řádku něco?  Třeba jako REGSVR32 
Nebo tak. 

Systém totiž jinak vypíše chybu při této syntaxi.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 50472/asociace3.png




Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17876
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 16:26
je to příkaz, ale pokud jsou v názvu/cestě příkazu mezery, je potřeba zadat uvozovky - doplněno
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
garry48 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.čer.2013
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD 2017, Inventor 2017, FDS
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace garry48 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 18:52
Opravdu to pomohlo!  
Moc děkuji za radu. 


Asi si na toto budu muset udělat Batch file. 
děje se to opravdu často. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17876
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 19:58
To je divné, to by nemělo. Nepoužíváte nějaký "čistič" Registry nebo nějakou obnovu uživatelského profilu ve Windows? (popř. agresivní antivir)
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
garry48 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.čer.2013
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD 2017, Inventor 2017, FDS
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace garry48 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2018 v 20:14
Nejspíš ten antivir.  Doménová politika. S tím nic neudělám. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.