Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3001 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Změna jednotek z In na mm během práce

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
jeniksedlacek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.dub.2005
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jeniksedlacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Změna jednotek z In na mm během práce
    Zasláno: 09.led.2019 v 12:55
Dobrý den,
mám sestavu, kde je vše v náčrtech v palcích. Dělal jsem to podle výkresu, který byl v palcích.
Jenže bych dále potřeboval pracovat již jen v mm. Tedy i to co bylo zadané v palcích, aby se zobrazovalo v mm.
Nastavení dokumentu, kde pouze překliknu jednotky z In na mm nezabere.
Děkuji za pomoc.
Honta
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2019 v 20:51
Zkus změnu jednotek udělat v nastavení dokumentu.
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 27
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2019 v 22:24
Dobrý den,
to ale tazatel ve svém příspěvku napsal, že nepomůže.
B.

Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1145
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2019 v 23:46
Podle mě je nejlepší změnit nastavení jednotek v dokumentu.
Pro vlastní výpočty Inventoru je to jedno, protože ten si interně stejně všechno převede na centimetry (interní délková jednotka).
Zobrazení kóty v náčrtu se řídí nastavením jednotky takže tam budou vidět milimetry. Při zadání čísla bez jednotek se doplní aktuálně nastavená jednotka. Jediné místo, kde se to nezmění je editor parametrů v poli Výraz a tam je to snad lepší nechat, protože alespoň každý uvidí, že ta chlupatá míra není pro nic za nic.
 
Je ale nutné v sestavě změnit nastavení ve všech odkazovaných součástech, ne jenom na vrchoové sestavě.
 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/9-1-2019_23-34-43.png

 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/9-1-2019_23-34-53.png

 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/9-1-2019_23-45-50.png



Upravil Navara - 09.led.2019 v 23:49
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 15:23
Původně odeslal(a) bernardr bernardr napsal(a):

Dobrý den,
to ale tazatel ve svém příspěvku napsal, že nepomůže.
B.


Zkoušel jsem to v nastavení dokumentu a vše fungovalo viz. další příspěvek NAVARA.
Těžko říct kde to tazatel nastavoval.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1609:VIPBěhem práce v AutoCADu a ADT3 se mi jednotky samy přepínají na palce! Jak tomu jednoduše zabránit nastavením?
Tip 1524:VIPJak změnit jednotky v ADT3 z palců na mm jedním klepnutím?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 8766:Jak změnit všechny buňky tabulky kusovníku na nestatické?
Tip 3160:STEP soubor exportovaný z Mechanical Desktopu má jiné jednotky.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.