Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2675 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

CHYBOVÉ HLÁŠENÍ - NEZOBRAZIT

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 365
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: CHYBOVÉ HLÁŠENÍ - NEZOBRAZIT
    Zasláno: 10.led.2019 v 15:39
Je možné připsat samostatný řádek do pravidla který by potlačil chybové zobrazení chybové které je nutné odkliknout přes ok?

Něco jako : Jestli se něco nepovedlo tak si to radši nech pro sebe :)
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 15:52
Hlášení pravidla nebo Inventoru? Máte nějaký příklad?
Chybové hlášení pravidla lze potlačit konstrukcí try/catch (viz starší příklady v tomto fóru).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 365
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 16:08
je to chybové hlášení pravidla. Toto pravidlo zajistí správné zazoomování při uložení dílu. Bohužel jsem ho měl dříve ovládané taky i otevřením dílu. Problém nastává když při otevření výkresu nebo sestavy kdy vyskočí chybová hláška u každého dílu, která vyžaduje kliknutí na OK. Musím podržet enter abych všechny odkliknul.

Pravidlo:

iLogicVb.UpdateWhenDone = True 
 
ThisApplication .ActiveView.Fit

Chybová hláška:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/CHYBA_V_PRAVIDLE_002_2019-01-10_16-06-18.JPG


Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 17:53
Jsou dvě možnosti - buď nejprve zkontrolovat typ dokumentu a pokračovat jen je-li to součást, anebo uzavřít ty potenciálně chybující funkce do bloku try/catch a ošetřit tak případnou chybu před jejím vyhlášením.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 365
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 18:50
OK, jak se to dá napsat aby to fungovalo?
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 19:42
Fungovat budou obě cesty. Čistší je asi ta první, ale bez znalosti vašeho kódu nelze konkrétně poradit. Pokud ta chyba hrozí jen u oněch dvou příkazů, mělo by stačit je změnit na:

Try
  iLogicVb.UpdateWhenDone = True
  ThisApplication.ActiveView.Fit
 Catch
End Try


Upravil Vladimír Michl - 11.led.2019 v 09:37
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 365
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2019 v 08:39
Celé pravidlo jsou jen tyto 2 řádky:

iLogicVb.UpdateWhenDone = True 
 
ThisApplication .ActiveView.Fit

nic jiného
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2019 v 09:38
Aha, pak by měl stačit ten výše uvedený Try/Catch (Catch může být v tomto případě prázdný).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1199
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2019 v 10:11
Čistší je před voláním pravidla ošetřit kdy ho volat a v samotném pravidle nedopustit NullReferenceException.
ThisApplication by null být nemělo, takže
 
If ThisApplication.ActiveView Is Nothing Then
Return
End If
 
ThisApplication.ActiveView.Fit()
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 365
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2019 v 10:32
Ok, děkuji pánové za rady.

Napsal jsem to nakonec takto  a vypadá to že to funguje.:

iLogicVb.UpdateWhenDone = True
If ThisApplication.ActiveView Is Nothing Then
Return
End If
Try
ThisApplication.ActiveView.Fit()
Catch
End Try
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7028:VIPVyjímka při spuštění AutoCADu: 0(e0434f4dh) na adrese 7C812AFBh
Tip 6567:VIPKRITICKÁ CHYBA: Unhandled e06d7363h Exception at 7c812a5bh
Tip 7356:VIPNavisworks se po spuštění hned ukončí.
Tip 6335:VIP3ds max chyba: The application has run out of memory and will now close (přehled řešení)
Tip 8698:VIPVault chyba: Pokus o vytvořen uživatele v databázi se nezdařil.
Tip 11472:"Chyba kontrolního výrazu" při spuštění AutoCADu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,275 sekund.