Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2217 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Definice vlastního tlačítka - příkaz RVYBER

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 641
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Definice vlastního tlačítka - příkaz RVYBER
    Zasláno: 16.led.2019 v 16:22
Dobrý den,
potřeboval bych si v LTéčku udělat tlačítko v paletě nástrojů s vlastní definicí příkazů. Na tlačítku by měl být ekvivalent příkazu <RVYBER> a po stisku tlačítka by se měly např. vybrat všechny šrafy v hladině "0". Jelikož <RVYBER> nejde spustit s "pomlčkou" bez dialogového okna, tak nevím, jak toto docílit.
Zkoušel jsem i <FILTR>, ale ten také nejde spouštět bez dialogového okna.
Je nějaký způsob, jak tuto věc v LTéčku udělat?
Předem děkuji za radu
JM
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18303
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2019 v 19:43
Takto to bohužel nejde. Asi nejbližší cesta je v makru vytvořit podobnou entitu které chcete filtrovat (tedy např. šrafu v hladině 0) a poté použít příkaz SELECTSIMILAR s volbou _Last. Máte tak vybrané požadované šrafy (plus tedy tu jednu navíc...).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 641
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2019 v 07:55
Děkuji za tip, zkusím se s tím nějak poprat a uvidíme …
 
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2019 v 09:41
Pak je na zváženou, zda není jednodušší klávesová zkratka.
Jan Kosík
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 641
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2019 v 17:17
Tak se tady pokouším přijít na ten příkaz <SELCTSIMILAR>, ale žádnou volbu _Last mi to nenabízí...
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1362
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2019 v 17:25
Napiště ? a uvidíte. Pak zkuste to L.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 641
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2019 v 17:28
Funguje pouze výběr objektu a nebo nAStavení, které určuje jaké vlastnosti se vybírají. Volbu poslední objekt jsem tam nenašel. Na ? to nereaguje.
Asi to budu muset udělat růčo přes nastavené filtry...
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1362
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2019 v 17:34
Na úsečku mi to funguje takto.
_line;\\;_selectsimilar;_l;;

Když spustíte selectsimilar a hned dáte _L tak nic?

Command: SELECTSIMILAR
Select objects or [SEttings]: L
1 found
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 641
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2019 v 17:52
tak když se použije pouze _L … tak to funguje
díky … jdu laborovat dál
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18303
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2019 v 18:06
ne že by to bylo podstatné, ale "_L" i "_Last" by fungovat mělo, je to stejná výběrová volba
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 641
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2019 v 18:21
Tak ještě jinak … ty 2; na konci, já jsem dával pouze jeden :-( 
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1362
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2019 v 21:32
^C^C_-insert;*pattern;0,0;1;0;_selectsimilar;_l;;_undo;3;_selectsimilar;_p;;

Bez kliku a beze zbytku.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 641
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 06:50
Ale k tomu je asi potřeba ještě nějaký blok, který se do výkresu vkládá?
Když tlačítko spustím, tak se to sekne na prohledávání podpůrných cest a hlásí to …
 
Příkaz: _-insert
Zadejte název bloku nebo [?]: *pattern

"pattern.dwg": Nemohu najít soubor ve vyhledávací cestě: … a následuje seznam prohledávaných cest
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 641
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 06:55
S tím nadefinováním filtrů to docela jde. Je to sice poloautomatická cesta, ale schůdnější, než to vždycky všechno nastavovat a dohledávat od začátku.
 
Vyberu všechny objekty <CTRL+A> spustím uložený filtr pro výběr konkrétních objektů a pak s nimi udělám potřebnou změnu.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18303
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 10:33
Mně připadá provozně rychlejší ta cesta přes tlačítko menu a SELECTSIMILAR - buď předdefinováním onoho bloku pattern.dwg s "mustrem" toho co chcete hledat, nebo prostě ukázáním na příklad jednoho z typu vybíraných objektů.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 641
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 12:16
Ano, tak tak tohle už funguje. Do podpůrného adresáře jsem uložil blok pattern.dwg, kde je pouze šrafa v hladině "0" a výběr probíhá …
Teď jsem ještě doplnil přesunutí do jiné hladiny a funguje to.
^C^C_-insert;*pattern;0,0;1;0;_selectsimilar;_l;;_undo;3;_selectsimilar;_p;;.změna;v;h;SLP_0_pomocna;;
 
super, díky za rady.
 
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 641
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 12:39
Zkouším další věci …
 
Nastavil jsem si automatický výběr textů v určité hladině … to proběhne vyberou se všechny … lze z tohoto výběru ještě udělat nějaký podrobnější výběr, aby se vybraly texty, které obsahují nějaký řetězec s využitím zástupných znaků * ?
 
V textech bych potřeboval vyhledat vše, co obsahuje "bez čp*"
 
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18303
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 12:51
To bohužel nejde, podobnost jde hlídat jen přes ty vlastnosti, co jsou v SELECTSIMILAR > Nastavení.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7819:VIPKlávesová zkratka pro Viditelnost komponenty (nebo jakoukoliv vnitřní funkci Inventoru)
Tip 1516:Jak vybírat entity výkresu pomocí filtru?
Tip 4187:Jak ve výkresu vybrat pouze uzavřené křivky?
Tip 5209:Určení vlastního pořadí rozšířených vlastností objektů ADT.
Tip 7670:Najdi a vyber bloky s daným atributem.
Tip 3715:Kde v menu Architectural Desktopu 2004 či 2005 najdu příkaz na převod křivky na stěnu?


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,363 sekund.