Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1853 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Minimální rozměry a plocha

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
petrik11 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.bře.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2014, AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 60
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace petrik11 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Minimální rozměry a plocha
    Zasláno: 09.úno.2019 v 12:34
Dobrý den,
asi docela začátečnický dotaz, ale vrtají mi hlavou dvě věci.

1) Jsou dané minimální rozměry určitých místností např. WC 0,9 x 1,1 m
tyto rozměry jsou ovšem rozměry, které místnost musí mít po konečných úpravách, tedy i s obkladem? Protože obklad po obou stranách mi odebere z místnosti celkem 5 cm, tak si myslím, že 0,85 m šířka už není dostačující a je tedy nutné WC kabinu navrhovat s rezervou pro konečné úpravy

2) Jakou plochu uvádíte do stavebního výkresu? Já tam teď uvádím plochu, která mi vyjde z hran místnosti bez omítek a i jsem to tak na spousty výkresech viděl, ale přeci, když jsou dány minimální plochy místností např. obytných (ložnice >12m2), tak splním plochu bez omítek, ale potom co zmenším v reálně rozměry o omítku, tak již tento požadavek na minimální plochu nesplňuji. 
Četl jsem příručku Plochy ve stavebnictví od Josefa Remeše a tam je hned v úvodu uvedeno, že podlahová plocha je plocha vymezena stěnami včetně povrchových úprav.

Děkuji za ujasnění
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1740
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.úno.2019 v 15:52
No chtěl bych vidět zedníka respektive ukrajince, který stěny vyzdí v přesnosti na milimetr.
Vše se kótuje ve skladebních rozměrech (např. příčkovka 115 mm je kótována 125 mm, zdivo 240 mm tj. 250 mm apod.)
Tak nějaký klasický obklad do 10 mm či omítku v kotách neřešit.
Už taklhe jsou ty požadavky na rozměry šílený a musí se objekty nafukovat aby se to tam vešlo.
Zpět nahoru
petrik11 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.bře.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2014, AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 60
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace petrik11 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.úno.2019 v 21:49
Ano ale třeba u pórobetonu nebo vápenopískových cihel je přesnost přesná.
Tak že tam není nikde vůle.
Natož obklad se dává na omítku, tak že je to více jak 10 mm.
Ale díky za názor ;) .
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5957
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2019 v 17:58
Dobrý večer, 

ono je to mnohem rozsáhlejší téma a souvisí to s geometrickou přesností ve výstavbě, způsobu tvorby dokumentace (výrobní vs. koordinační rozměry) apod. Ono totiž s tím, jak se zdokonalují technologie výroby i projektování a zpřesňují se výkazy výměr na základě projektu, to jde někdy proti sobě.
PepaR
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1740
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2019 v 19:14
Čím jednodušší tím lepší.Vše se vždy obrátí proti nám. Projektant může vždy za všechno.
Mam kótu 900 mm, nikdo to při kolaudaci nepůjde přeměřovat jestli to není náhodou 890 mm.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10585:Jaká je nejmenší a největší možná velikost modelů v Inventoru?
Tip 8261:Jaká je nejmenší velikost okna AutoCADu?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 1748:Jaké je minimální rozlišení displeje pro AutoCAD?
Tip 11014:VIPMinimální lhůta pro uvolnění nepoužívané síťové licence.
Tip 5118:Vytvoření průsečnice v průniku 3D ploch.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.