Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6277 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Print nastavenie

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Marián Olexa Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.úno.2019
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Marián Olexa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Print nastavenie
    Zasláno: 13.úno.2019 v 19:13
Dobrý večer,
chcel by som sa opýtať ohľadom autocadu a mám takýto problém : 

v Autocade napíšem text ( je jedno v akom fonte, zobrazuje ho normálne ). Pri exporte do PDF a samotné PDF mi klasicky ukazuje text tak ako má byť. No problém nastáva pri tlači alebo pri ďalšom exporte do Illustratora. Text mi zmení na znaky. Skúšal som nastavenia rôznych fontov a nepomohlo. Neviete prosím vás kde je chyba ?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 89443/52151436_2568281909867254_2090607260114878464_o.jpg


AutoCAD 2016 - verzia MAC - študentská licencia priamo od Cadu


Ďakujem za pomoc
Zpět nahoru
K.Pravda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.led.2014
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 70
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K.Pravda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2019 v 20:13
Nevím jestli už to měla verze 2016, ale ve verzi 2018 jde při tisku do PDF nastavit jak vkládat fonty nebo jestli text převádět na geometrii. Zkusil bych tahle nastavení.
Zpět nahoru
Marián Olexa Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.úno.2019
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Marián Olexa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2019 v 21:02
nefunguje to na verzii MAC autocad 2016 

pri niektorých rozpracovaných dwg súboroch z iného cadu, tak mi ten text ide ukladať normálne aj následne s ním pracovať v AI, alebo to rovno tlačiť. No priamo keď si ja vytvorím nový súbor a hodím tam text alebo kótu, tak problém sa opakuje nech robím čo chcem, a aj pri exporte na WIN autocad sa to nezmení. či už sa vo win uloží pdf, alebo samotné pdf dá do AI alebo vytlačí, stále tam je tá chyba čo robí mne. 
Zpět nahoru
K.Pravda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.led.2014
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 70
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K.Pravda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2019 v 21:16
Nejspíš bude záležet na tom jaký font je pro ty texty použitý. Najdete to v příkazu STYLE nebo u MTEXTu ve formátování. Teď se ale dívám, že i ve verzi 2016 ta volba fontů a textové geometrie existuje. Zkoušel jste to opravdu? To přeci musí fungovat.
Zpět nahoru
Marián Olexa Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.úno.2019
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Marián Olexa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2019 v 22:13
Font na text som použil arial , calibry ... základné fonty ( skúšal som aj niekoľko iných - všetky s rovnakým výsledkom ) ... dávam screen obrazovky pri printe a bohužiaľ ale ja to tam nemám... alebo ?  
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 89443/Snímka_obrazovky_2019-02-13_o 22.03.51.png

Zpět nahoru
K.Pravda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.led.2014
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 70
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K.Pravda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2019 v 22:30
To ale netisknete do PDF, ale na nějaký Deskjet. Musíte nastavit PDF tiskárnu.
Zpět nahoru
Marián Olexa Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.úno.2019
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Marián Olexa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2019 v 22:33
tak v tomto sa už začínam strácať ... viete ma navigovať prosím vás, ako to nastaviť ? 
Zpět nahoru
K.Pravda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.led.2014
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 70
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K.Pravda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2019 v 22:43
Místo DeskJet 5000 si v tom dialogu nastavte nějakou PDF tiskárnu. Jestli vám to v seznamu žádnou nenabízí, přidejte si jí třeba podle tohohle videa: https://youtu.be/i-NeRvrXw54
Zpět nahoru
Marián Olexa Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.úno.2019
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Marián Olexa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2019 v 23:18
skúsil som to podľa toho videa následne podľa krokov uvedených hore a nič :-/ 
tak nakoniec som sa rozhodol nainštalovať najnovšiu verziu autocadu a tam to šlape bez problémov zatial  ... takže ďakujem za rady, no v každom prípade sa to budem snažiť opraviť a dám vedieť ako to celé dopadne 


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5143:VIPJak přenést nastavení 3D SpaceMouse či SpacePilot na jiné PC?
Tip 7184:Dávkový tisk projektů Revitu.
Tip 2568:VIPDávkový tisk v Inventoru, dávkové publikování do PDF.
Tip 1072:VIPJak nainstalovat driver tiskárny pro Windows 2000 na print server s Windows NT4?
Tip 1842:Nelze použít funkci "Simultaneous RIP and Print" při barevné kalibraci.
Tip 10644:3D tisk z Fusion 360 - přímý nebo STL.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.