Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3526 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Čistit - zmena zakrtávacieho políčka

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
RomanS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD R14>>>>2018
Stav: Offline
Bodů: 46
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RomanS Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Čistit - zmena zakrtávacieho políčka
    Zasláno: 20.úno.2019 v 15:59
Dobrý deň
Kolega na svojom PC nemá možnosť zmeniť voľbu "Vyčistit geometrii s nulovou delkou a prazdne textove objekty" v príkaze "Čistit".
Ja na svojom PC to mám zaškrtnuté a on to nemôže zmeniť aj keď nechá položku nižšie zašrtnutú alebo nezaškrtnutú.
Je možné to nejako zmeniť ??

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10840/Cistit.JPG


AutoCAD R14>>>>2018cze
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2019 v 18:44
Zřejmě tam žádné takové objekty nemá - pak je položka zašedlá. Můžete také použít řádkovou verzi -ČISTI.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
RomanS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD R14>>>>2018
Stav: Offline
Bodů: 46
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RomanS Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2019 v 07:04
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Zřejmě tam žádné takové objekty nemá - pak je položka zašedlá. Můžete také použít řádkovou verzi -ČISTI.


Ale chcem upozorniť, že tento príkaz sme skúšali na mojom aj kolegovom PC pri pri prázdnom novom výkrese a ten rozdiel tam práveže bol v tom sivom políčku.
Ja si pamätám, že pri prvom spustení tohto príkazu som túto položku zaškrtol a takisto aj položku pod ňou a odvdety mám to poížko sivé a zaškrtnuté. A pravdepodobne kolega to neurobil a nejde mu to zaškrtnúť nakoľko je sivé.
Skúšali sme na jeho aj mojom PC  ten istý výkres a mne pozostatky vyčistilo (príkaz Čistit) komplet a na jeho PC nie. Našlo nejaké nepoužívané typy čiar a čistí ich po jednom nie naraz takže súdim, že problémom bude práve to sivé nazaškrtnuté políčko.
AutoCAD R14>>>>2018cze
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2019 v 07:18
To je tedy divné. Tedy je to tentýž DWG výkres (v pravém formátu DWG), dva identické AutoCADy (verze, update, profesní varianta, nadstavby) a v jednom je volba zašedlá a v druhém ne?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
RomanS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD R14>>>>2018
Stav: Offline
Bodů: 46
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RomanS Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2019 v 11:10
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

To je tedy divné. Tedy je to tentýž DWG výkres (v pravém formátu DWG), dva identické AutoCADy (verze, update, profesní varianta, nadstavby) a v jednom je volba zašedlá a v druhém ne?

Všetko je rovnaké a dokonca pred cca 2 mesiacmi inštalované na oboch PC. Ako som spomínal JA som pri prvom vyvolaní príkazu CISTIT zaškrtol spomínanú voľbu a kolega pravdepodobne nie.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10840/Cistit_1.JPG Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 10840/Cistit_2.JPG


AutoCAD R14>>>>2018cze
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2019 v 14:00
Ale ta volba je nepřístupná v obou případech, tak v čem je ten problém? Zaškrtnutí u neaktivních položek není důležité - na funkčnosti se nijak neprojeví, jen odráží poslední použitou hodnotu nastavení. Tu jde změnit při příštím využití dané volby nebo přímo v Registry proměnné.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
RomanS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD R14>>>>2018
Stav: Offline
Bodů: 46
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RomanS Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2019 v 20:40
Lenže problém je iný. Skúšali sme s kolegom vyčistiť výkres v ktorom boli pozostatky z DGN t.j. nejaké typy čiar a pod. U mňa s tou zaškrtnutou voľbou príkazom ČISTIT všetko vyčistím. Naopak ten istý výkres u kolegu ktorý nemá možnosť zaškrtnúť túto položku nevyčistí pozostatky typov čiar z DGN.
Preto sa opäť pýtam ako viem túto voľbu zaškrtnúť resp. akou premennou zmeniť.
Je rozdiel či mám výkres s DGN pozostatkami dajme tomu cca 10MB alebo po vyčistení ani nie 1MB. A ešte ak tieto výkresy doťahujem ako referencie tak to len zbytočne sa nabaľuje a spomaľuje.
AutoCAD R14>>>>2018cze
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2019 v 21:23
Pokud je rozdíl v chování, použijte ten zmíněný příkaz -ČISTI (tedy s pomlčkou), který má více možností. Můžete také přednastavit to zaškrtávátko pomocí Registry, ale pochybuji, že v tom by byl onen rozdíl. konkrétně je to klíč:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk\AutoCAD\R2X.0\ACAD-XXXX:405\Profiles\<<Nepojmenovaný profil>>\Dialogs\PurgeDialog\EmptyObj

K čištění pozůstatků DGN viz též:
https://www.cadforum.cz/cadforum/kompletni-dukladne-cisti-purge-na-jedno-kliknuti-tip9552
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
RomanS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD R14>>>>2018
Stav: Offline
Bodů: 46
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RomanS Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 06:17
Dakujem
Pomohla ta zmena v Registry. Wink
AutoCAD R14>>>>2018cze
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 3721:Automatické Čisti na vnořené bloky či jiné symboly.
Tip 1798:VIPJak zmenšit velikost DWG výkresu z Architectural Desktopu?
Tip 12190:Jak přednastavit volby v dialogu Čisti (Purge)?
Tip 6742:VIPHromadné čištění a nastavení výchozí tiskárny DWG výkresů.
Tip 9415:Jak vymazat nepotřebný typ podlaží?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,938 sekund.