Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3235 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výběr více hran při zaoblení...

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Hejclovska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autodesk AutoCad a Inventor
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hejclovska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výběr více hran při zaoblení...
    Zasláno: 22.úno.2019 v 14:59
Dobrý den,
když vybírám více hran a omylem se ukliknu a kliknu na hranu, kterou nechci - jak ji odeberu z výběru?
Metoda, že začínám vybírat odznovu je hrozná. Zpravidla máte vybraných 36 hrany a potom uklik... :-))
Takové ty kl. zkratky z jiných aplikací (CTRL, SHIFT, ALT,...) nefungují
Děkuji za pomoc
H.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2019 v 15:06
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 285
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2019 v 15:56
Dobrý den.
Neděláte v jednom příkazu společně dvě či více zaoblení různého poloměru? Pak jde odebírat hrany vždy jen ze sady pro aktivní radius.
Mašek
Zpět nahoru
Hejclovska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autodesk AutoCad a Inventor
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hejclovska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2019 v 20:22
Dobrý den,
děkuji. Pomohlo to.
Jenom nechápu, proč, když držím klávesu CTRL se symbol + nezmění na - jako to umí jakýkoliv jiný SW se kterým pracuji.
To mě totiž zmátlo. A také to, že jsem přesně neklikala na původní hranu (tmavší barva), ale do prostoru toho zaoblení (světlejší barva).
Hezký večer přeji
H.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11606:Snadné přidání hrany do stávající sady zaoblení.
Tip 8188:Potlačení náhledu zaoblení a zkosení.
Tip 9821:Změna zaoblení u překážky - ostré hrany.
Tip 12247:Jak odstranit zaoblení nebo sražení 3D tělesa?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 2475:Ve výkresovém pohledu se nezobrazují zaoblené hrany.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.