Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3918 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Chování klávesy ESC

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
peterka256 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.říj.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peterka256 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Chování klávesy ESC
    Zasláno: 28.úno.2019 v 19:11
Napriklad kotuju nacrt, trefim se mysi nekam vedle, vytvori se mi kota kterou bych dalsim klikem umistil a potvrdil. Ale protoze uz vim ze jsem se minul, zmacknu ESC a kota se nevytvori. Potud vse OK. 

Ale kdyz chci vytvorit kotu znovu, musim na nastrojove liste znovu kliknout na ikonu koty protoze kotovani se pouzitim tlacitka ESC vypne. A takhle se mi to chova u vsech nastroju. Da se nekde nastavit aby po preruseni rozpracovane operace zustaval vybrany ten nastroj ktery jsem pouzil naposled?
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Stav: Offline
Bodů: 460
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin Rebenda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2019 v 19:15
Klávesou Enter "nahodíte" posledně používanou fci
Martin Rebenda
Zpět nahoru
peterka256 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.říj.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peterka256 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2019 v 19:34
To jo, ale to je podobne zpruzujici jako kliknout znovu na tu ikonu. Aby ta funkce proste zustala zapla dokud ji neprepnu na nejakou jinou nastavit nejde?

Kdyz kreslim napriklad v Eagle (ted uz taky od autodesku) tam to tak bez problemu funguje a jsem na to zvyklej. A u inventoru z toho pak nervim.


Upravil peterka256 - 28.úno.2019 v 20:05
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 400
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2019 v 07:59
No pokud vím tak je to standardní chování.
Např. Catia se chová úplně stejně, resp. ještě hůř.
 
Jak radil pan Rebenda, enter zopakuje příkaz.
Nebo se naučit klávesové zkratky, např. kóta je písmeno D (při standardním nastavení)
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Stav: Offline
Bodů: 460
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin Rebenda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2019 v 12:04
Ještě bych k tomu dodal... Doporučuji si pořídit od 3dconnexion SpaceMouse. Osobně používám víc než 13let a nedovedu si přestavit ovládat Inventor jinak...
Martin Rebenda
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7489:Klávesa ESC mi v Mapu nezruší stávající výběr objektů.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.