Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1712 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Prodloužený formát výkresu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
kmik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.říj.2004
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kmik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Prodloužený formát výkresu
    Zasláno: 05.bře.2019 v 08:29
Dobrý den,

můžete mi, prosím, někdo poradit, jak vytvořím v Inventoru nový formát výkresu s názvem Ax o rozměrech např. 841x1400mm tak, aby se v rohovém razítku v kolonce "Formát" zobrazil ten název formátu Ax? Vycházím ze standardní šablony "Norma.idw".
Zatím se mi tam místo Ax stále zobrazuje "Uživatelská velikost (mm)".
V rohovém razítku je to uloženo v proměnné "Velikost listu", nevím ale, jak do ní to Ax dostat.

Děkuji,

Milan
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2020 v 14:00
Dobrý den
Se stejným problémem zapolím také a nenašel jsem žádnou odpověď. Pokud někdo zná způsob, jak to vyřešit, byl bych moc vděčný za pomoc.
Děkuji Jirka
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18710
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2020 v 14:09
Názvy jsou fixní (seznam: PaperSizeEnum), ale skutečný rozměr si můžete nastavit dle libosti a formáty předdefinovat např. pomocí iLogic.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2020 v 14:17
Ale co s tím textem "Uživatelská velikost (mm)", který leze z razítka ven? Tam je opravdu místo tak akorát na text A1 nebo něco takového, takže tento dlouhý text přesahuje skoro celý ven, navíc to nic nevypovídá o tom, v jakém formátu je výkres tvořen.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18710
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2020 v 14:41
Pole v razítku si samozřejmě můžete svázat s jakýmkoliv parametrem, nemusí tam být zrovna tento.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2020 v 08:05
Dobrý den
Asi si nerozumíme, mně jde o to, aby se mi do razítka nevypisoval text "Uživatelský rozměr (mm)" ale text "A4x4. Hned při vytváření výkresu si zadávám velikost, ale právě pomocí těch uživatelských rozměrů a ten text potom leze z výkresu ven.
Prohledal jsem snad všechny možné nápovědy na internetu, ale nikde jsem nenašel srozumitelnou pomoc jak si vytvořit vlastní formát např. A4x4 a tento mít možnost hned při vytváření výkresu použít.
Když si dám vytvořit list a vybírám jeho velikost, tak je tam nabídka pouze A4 - A0, tam bych potřeboval vybírat vlastní vytvořené formáty. Pracuji i s celkem dlouhými nosníky a ty je lepší dát na široký a nízký formát, ideální je zmiňovaný formát A4x4.
Nebo ještě jinak - lze nějak použít takto vytvořený formát z AutoCADu?
Děkuji
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 419
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2020 v 08:45
Dobrý den,

V X-Tools je možné nastavit, aby se do určité vlastnosti vypisoval formát listu.
Pokud se nastaví např. výška listu 210 mm a šířka listu 840 mm, tak se v této vlastnosti objeví "1A4x4A4".
Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1319
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2020 v 08:46
V tomhle případě nelze použít standardní vlastnost "velikost listu", ale je potřeba si definovat vlastní parametr, který potom může obsahovat libovolný text. O aktualizaci tohoto parametru se ale musíte postarat sami, například pomocí X-Tools. Tam je možnost reagovat na událost "Uložení výkresu" a během ní můžete pomocí iLogicu aktualizovat hodnotu tohoto parametru. Pro výkresy s jedním listem je možné použít iVlastnost, pro výkresy s více různými listy je možné použít "zadání s výzvou".

Druhá možnost je vlastní iLogic pro nastavení velikosti listu a během jeho nastavení se může automaticky tento parametr vyplnit.


Upravil Navara - 16.led.2020 v 08:51
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.