Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2848 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Razníky - nejde vytvořit

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Hejclovska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autodesk AutoCad a Inventor
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hejclovska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Razníky - nejde vytvořit
    Zasláno: 28.bře.2019 v 21:17
Dobrý den,
co dělám špatně, že nejde vytvořit razník?
Děkuji

Připojené souboryiptuploads/89235/Raznik3.ipt

H.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 148
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.bře.2019 v 14:48
Jakou verzi Inventoru používáte? Teď budu marodit a k INV 2019 nebudu mít přístup. No nicméně mám pár otázek.
1. Chcete iPuncheas (iRazník) nebo iFeature (iPrvek)?
2. Jaké chcete vstupní geometrie? Základ je rovina vložení (vybraná plocha) a k tomu je možné přidat např. bod z nějakého předem připraveného náčrtu. Chcete-li iRazník předpokládám rovina + bod.
3. Při tvorbě používáte prvky pole?
4. Používáte při tvorbě pomocné pracovní prvky (roviny, osy, body)?
5. Při pokusu o extrakci iPrvku/iRazníku to nějakou část geometrie odmítne (bylo by možné poslat náhled na "Prohlížeč událostí" (strom historie modelu)?
Po zodpovězení těchto otázek bych snad mohl přispět alespoň teoretickou radou. Moje zkušenost s iPrvky je taková, že je pokládám za dost "náladové" při jejich vytváření, ale jako nástroj pro ulehčení práce u opakujících se geometrií jsou k nezaplacení i proto že je možné je řídit tabulkou.

Upravil issin - 31.bře.2019 v 21:48
Zpět nahoru
Hejclovska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autodesk AutoCad a Inventor
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hejclovska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.bře.2019 v 23:48
Dobrý den, 
děkuji za Vaši odpověď. Čekám na pomoc jak na smilování.
V mém příspěvku je jako příloha přímo ten soubor, kde mám problém. 

- Inventor Pro 2019
- iRaznik
- ano, používám pole a blbne mi to hlavně s prvky kruhového pole
- když vyberu ve stromu geometrii, ta mi zmizí možnost uložit, jinak do té doby dokud vybírám, tak je tlačítko pro uložení aktivní 

Děkuji za Vaši ochotu.

Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1190
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2019 v 09:09
Dobrý den,
Vzhledem k tomu, že se ten tvar stejně neparametrizuje, tak doporučuju udělat všechno v jedné operaci a modelovat to od začátku jako plech. Posílám upravený zdrojový model i hotový razník.
 
 
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 148
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2019 v 09:58
Řešení už asi máte.
Nicméně stále je zde otázka co bylo špatně.
Sice nyní nemám přístup k Inventoru neb jsem byl lékařem shledán dočasně práce neschopným, ale z videa vidím že používáte jeden geometrický vstup - rovinu vložení. Předpokládal bych, že i to pole potřebuje znát osu své rotace jinak nebude fungovat.
Z mojí zkušenosti je zpravidla problém ve volbě geometrických vstupů. Např. samotnému modelování nevadí jestli vyberete základní rovinu nebo plochu v této rovině, ale při extrakci iPrvku se to chová jinak.
a) Sice nemám rád tvorbu polí v náčrtu, ale tady bych ji asi zkusil.
b) Další možností je pomocná pracovní osa "bod-vektor roviny". Zde je potřeba dát pozor na to co se vybírá jako rovina. Vycházím z předpokladu, že je viditelný náčrt_1 s bodem. Potom kliknu na vytvořit pracovní osu a vyberu bod a ve stromě součásti vyberu náčrt_1. Tím si zajistím, že budu mít jeden stejný geometrický vstup pro náčrt_1 i pro osu. Při extrakci bude potřeba vybrat i tu osu, ale vzhledem k jednomu geometrickému vstupu by to mělo fungovat.
Další pravidlo kterého se držím je, že v každém náčrtu který je součástí iPrvku mažu promítnutý bod středu souřadného systému (bod 0;0;0) a vše se snažím (je-li to možné) vztahovat k prvnímu náčrtu iPrvku. U pomocných pracovních prvků postupuji tak jak jsem již popsal.
Sice se stále setkávám s tím, že něco musím předělat, ale už je toho mnohem méně když se snažím dodržet tato pravidla.
A to jak píše pan Navara, jde-li o iPrvek pro plechovou součást modelovat to v šabloně plechová součást. Důvodem může být třeba to, že s výhodou použijete parametr plechu "Tloušťka" a iPrvek bude reagovat na změnu tloušťky plechu.

Upravil issin - 01.dub.2019 v 10:02
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10117:Jak v rozvinu exportovat DXF soubor s body razníků?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,453 sekund.