Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2877 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Plotrovanie Acad 2017

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
ibanato Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.kvě.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
ACAD2013, ACAD2016
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ibanato Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Plotrovanie Acad 2017
    Zasláno: 01.dub.2019 v 11:57
Dobrý deň
Mám nasledujúci problém. Keď pridávam nový rozmer výkresu na tlač, vyhodí mi to túto hlášku:
"you have reached the limit of 10 exportable custom paper size. the new paper sizes you create will be available only on this computer
if you wish to create a new exportable custom paper, first delete aan existing one and then create it"
Následne keď odpichnem výkres a dám tento navolený formát pri ktorom vyskočila tá hláška a dám náhľad tlače, zobrazuje sa mi len určitá časť výkresu a nie komplet celý. Skúsil som to aj pustiť na ploter ale začalo tlačiť len to čo bolo v nádhľade. Teraz používam Acad 2017 CZ vo Win 10, ploter je HP T7100, ovládač je posledný aktuálny. Predtým som mal Acad 2016, W7, ploter ten istý a takýto problém som nikdy nemal.
Stretol sa už niekto s podobným problémom, vie niekto nejaké vhodné trvalé riešenie?

Ďakujem.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2019 v 12:15
To vypadá spíš na hlášení driveru HP - zkuste jej reinstalovat.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mirda55 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 23.čer.2011
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2019, Urbano Canalis, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mirda55 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2019 v 14:17
To je běžná hláška, kterou dostáváme taky, vždy když přidáváme nový rozměr papíru (Win10, AutoCAD 2019, HP T7100)... Nevím jestli je to špatný ovladač nebo jestli plotr prostě víc neumí.
Jestli je v uživatelských vlastnostech tiskárny zadaná dostatečná velikost stránky (Width-Lenght-Name) a přesto to tiskne špatně, může být špatný ovladač tiskárny. Nám to například tisklo zmenšeniny nebo smrštěniny výkresu, než jsme ho přeinstalovali.
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.dub.2019 v 07:56

Dobrý den.

Na starém HP DJ520 byl také limit na počet uživatelských rozměrů nastaven na 5. Daly se tam ale udělat pojmenovaná nastavení, která každá mohla mít 5 různých rozměrů. Měl jsem tak na plotru nastavení „Standard“, „Prodloužené 1“ atd. Tohle jsem musel nastavit jako správce na serveru, který řídil plotr. Na uživatelských stanicích jsem pak měl v AutoCADu několik konfigurací plotru. Každá ta konfigurace se odvolával na konkrétní nastavení plotru na serveru. Tohle se muselo při tvorbě konfigurace vybrat v uživatelských vlastnostech tiskárny. Konfigurace jsem pak ze svého PC k uživatelům jen kopíroval.


Mašek
Zpět nahoru
ibanato Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.kvě.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
ACAD2013, ACAD2016
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ibanato Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.dub.2019 v 13:11
Presne ako píšete chce to tlačiť zmenšeniny alebo len nejakú časť výkresu. Skúsim teda preinštalovať ovládač. Ktorý používate Vy?
Ja tam mám teraz HP DesignJet T Series HPGL2 Installer ver. 61.174.21112.100, tak zvažujem či tam nedať tú druhú, ktorú ponúka HP-čko HP DesignJet T Series PCL3 Full Feature Solution Installer 61.174.21210.100.
Zpět nahoru
Mirda55 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 23.čer.2011
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2019, Urbano Canalis, Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mirda55 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2019 v 15:02
PCL3 posílá tiskové úlohy jako bitmapy. To by pak asi byly několik set MB velké výkresy, které trvají dlouho než se načtou do tisku. HP-GL/2 je na vektorové výkresy (AutoCAD). Ovladač máte zřejmě správný. Teď jsem také aktualizoval na ten samý HPGL2 61.174.21112.100 a zatím to funguje.

Část výkresu se vytiskne také, když je nedostatek paměti v plotru na příliš velký výkres. Tady jsou nějaké postupy https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Plotter-out-of-memory-or-only-partial-drawing-is-plotted.html
Další možnost: v uživatelských vlastnostech přepnout Quick sets: CAD; to nastaví Print Quality na "Speed" a tím Printing resolution (dpi): 600 x 1200. Hádám, že to nám teď pomohlo vytisknout obrovský výkres 914x3200 mm bez smrštění a celý.

Mimochodem u plotrů HP T7100 a T7200 je bug který doteď neodstranil žádný ovladač, že když máte v možnostech tisku zapnuto "Vykreslovat průhlednost" nikdy vám nebude fungovat "Remove Blank Areas".
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12030:Jak spustit AutoCAD pro Mac OS 10.14 Mojave?
Tip 11013:VIPNelze se připojit k Vault serveru (Vault 2017 ve Win10)
Tip 10840:Kaskádové licencování produktù Autodesk řady 2017.
Tip 11496:Mohu v Inventoru 2017 načítat součásti a sestavy SolidWorks 2017?
Tip 11166:VIPNesprávná instalace Language Pack v PrDS - problém v instalaci Inventoru 2017 R2, R3
Tip 10982:Proč mi instalátor Product Design Suite 2017 nenabízí instalaci AutoCADu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,594 sekund.