Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2243 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Podloženie rastrových referencií

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vodar5658 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.čvc.2016
Lokalita: Slovensko
Používám:
AC13
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vodar5658 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Podloženie rastrových referencií
    Zasláno: 03.dub.2019 v 10:30
Dobrý deň,
chcem sa opýtať na možnosť PODLOŽENIA (nie pripojenia) rastrových referencií. Vo výkrese "A" mám veľa externých referencií (formát dwg dgn - PODLOŽENÉ). Zároveň vo výkrese "A" mám aj georeferencované TIFF-ka (prostredníctvom appky georefimg). No pri vkladaní rastrov, nie je možnosť "PODLOŽIŤ" xref. Problém nastal, keď vo výkrese "B" podložím výkres "A" a automaticky mi prenesie aj všetky rastrové referencie. Je možné ich vo výkrese B nejaké odstrániť? Podotýkam, že uvolniť ich viem, ale vadí mi ten dlhý zoznam rastrových referencií (prikladám obrázok).

ĎAKUJEM


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70458/xref.jpg

Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 647
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2019 v 10:34
DD
Tak je v tom seznamu vyberte všechny (pomocí CTRL nebo SHIFT) a pak je všechny najednou uvolněte / odpojte. To nejde?
JM
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
vodar5658 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.čvc.2016
Lokalita: Slovensko
Používám:
AC13
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vodar5658 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2019 v 10:40
Uvoľnenie nie je problém, referencie sa nedajú odpojiť (neaktívna možnosť - viď obrázok). A kým nie sú odpojené, zobrazujú sa stále v zozname referencií... Pri toľkých referenciách je to potom trochu neprehľadné.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70458/xref_2019-04-03_10-38-51.jpg

Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 647
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2019 v 10:44
Ani odpojení přímo ve zdrojovém souboru nejde?
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
vodar5658 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.čvc.2016
Lokalita: Slovensko
Používám:
AC13
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vodar5658 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2019 v 11:08
V zdrojovom výkrese sa rastrové referencie dajú odpojiť, no v zdrojovom výkrese ich potrebujem... Ale v novom už nie...
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 647
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2019 v 11:17
Pak už mě napadá jedině možnost ty reference seřadit podle stavu, aby ty nenačtené byly až na konci seznamu.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2188
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2019 v 12:05
A co takhle ty geotiffy připojit ne přímo k souboru A, ale ke zvláštnímu souboru"X" a ten teprve podložit k souboru A...
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6817:VIPAutoCAD nereaguje na nastavení jednotek a bloky, xrefy a rozvržení a ctrl+v objekty vkládá zvětšené.
Tip 4037:Jak vložit (svázat) rastrový obrázek dovnitř výkresu?
Tip 7677:Převod rastrového obrázku na matici pixelů uvnitř DWG.
Tip 5199:VIPPrůhledný rastrový obrázek v náčrtu Inventoru.
Tip 2652:VIPBMP obrázek (obtisk, logo, bitmapa) se v Inventoru vloží jen jako ikona.
Tip 11340:VIPPřepnutí AutoCADu na publikování rastrových PDF (místo vektorových).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,220 sekund.