Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3877 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Ohyby - přesné rozměry - kfaktor

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Hejclovska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autodesk AutoCad a Inventor
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hejclovska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Ohyby - přesné rozměry - kfaktor
    Zasláno: 03.dub.2019 v 23:30
Zdravím dobré lidičky.
Předem Vás upozorňuji, že vím, že něco takového existuje, ale to je asi tak vše.
Trochu jsem googlila, zkoušela, počítala a vůbec mi to nevychází. Vždy to má jiné rozměry.
Je možné na tomto příkladě vysvětlit, jak správně nastavit plechy, k faktor, aby se mi podařilo udělat součást přesně takovou, jako je na obrázku (na obr. jsou jen rozměry, které jsou asi potřeba).
Děkuji Vám za ochotu a nesmírnou trpělivost
PS: potřebuji to modelovat pomocí plechu kvůli rozvinům apod.

H.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 89235/35785.png


Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2020/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 360
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2019 v 09:12
Zdravím, prohledejte toto fórum, ohledně rozvinů a k-faktorů je tady spousty témat.
Zjistíte, že k- faktor ovlivňuje velké množství faktorů a každá výrobní firma je může mít odlišné.





Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
Hejclovska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autodesk AutoCad a Inventor
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hejclovska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2019 v 22:24
Dobrý den, 
tak jsem byla známou upozorněna, že vůbec není nutný k-faktor. Byl mi doporučen primitivní nápad pomocí obruby a dosáhnu toho co chci, tedy přesných rozměrů.
Jinak tomu kfaktoru fakt nerozumím.
H.
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2020/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 360
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2019 v 12:26
K-faktor určuje v jakém místě se nachází tzv. neutrální vlákno. Tj. místo v materiálu, kde nedochází k deformaci.
Správné určení vlákna je potřeba k výpočtu rozvinu. Pokud pouze kreslíte ohnutý tvar a neřešíte výrobu, tak Vás k-faktor opravdu nezajímá.
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 215
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2019 v 23:10
Dovolím si malou, ale praktickou poznámku.
Jde o to, k čemu k faktor vlastně potřebujete. (Jeho význam mi je samozřejmě znám.)
Pokud ohraňujete ve vlastní dílně bez CNC, upravujte k-faktor dle zkoušek atd....

Pokud jste ale konstruktér a vaším výstupem je výkres ohýbaného dílu, nechte to na výrobci, firmě, která ohraňovací lis (CNC) vlastní a k DXF výkresu přiložte ohnutý model ve STEPu. Výrobek tak dostanete daleko přesnější než když si budete s k-faktorem lámat hlavu.
Ona si totiž takováto firma rozvin a provedení výrobku upraví sama a lépe pomocí SW s ohraňovacím lisem dodaného.
A to co Inventor vytvoří ve standartním nastavení plechů je naprosto dostatečné.
Jan Binder
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5125:VIPPřesné nastavení rozměru okna pro animaci Inventoru.
Tip 663:VIPNesouhlasí vám přesné rozměry vytištěného výkresu s rozměry (kótami) v AutoCADu (i např. v měřítku 1:1)?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.