Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3977 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoMakro v LT2006 po změně souř. syst.

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hektorek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.čvc.2006
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Makro v LT2006 po změně souř. syst.
    Zasláno: 25.čvc.2006 v 10:37
Pomocí CUI jsem vyrobil makro, které vykreslí několik úseček, jednotlivé body jsou zadány v absolutních souřadnicích. Makro je odladěné a šlape. Cílem ale je spustit makro vždy po změně souřadného systému. A tady nastává problém. Provedu změnu souřadného systému, spustím makro a ono sice proběhne bez chyby (tzn. proběhnou všechny příkazy), ale nakreslené čáry jsou špatně - většinou je to několik čar totožných s osou x nového souřadného systému a jejich délka je rovněž špatně. Přitom když zadám kreslení z příkazového řádku a zadám souřadnice bodů pomocí absolutních souřadnic z klávesnice, vykreslí se to správně. Máte prosím někdo tušení, kde by mohla být chyba? Děkuji
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Stav: Offline
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čvc.2006 v 10:44

1. Překontrolujte si uchopovací módy. Případně doplňte do makra _NONE

2. Překontrolujte si prioritu zadávání souřadnic (Nástroje-Možnosti-Uživatelské nastavení)

Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
hektorek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.čvc.2006
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čvc.2006 v 11:05

Problém vyřešen, děkuji. Chyba byla v nastavení priorit zadávání souřadnic (měl jsem nastaveno "Klávesnice s výjimkou skriptů" a přehodil jsem to na "Klávesnice").

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5594:Jak získat soubor NFO s konfigurací počítače?
Tip 4798:VIPAutoCAD vám nepracuje po instalaci .NET Framework 2.0?
Tip 11500:VIPNastavení barvy pozadí výkresového listu Inventoru pomocí iLogic
Tip 5080:Ctrl+V vloží text natočený.
Tip 2076:Jak v Inventoru zadávat souřadnice kreslených prvků náčrtu číselně, pomocí klávesnice?
Tip 4355:Změna vkládacího bodu bloku během vložení.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.