Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2976 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCAD LT 2020 - asociace souborů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2019, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 220
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD LT 2020 - asociace souborů
    Zasláno: 05.dub.2019 v 13:08
Odinstaloval jsem AutoCAD LT 2019 a nainstaloval AutoCAD LT 2020.
Pokud chci otevřít výkres dwg, když není ještě otevřený AutoCAD, tak se otevírá "AutoCAD DWG Launcher" z AutoCADu 2019, který ale už neexistuje. Další menší problém je, že soubory dwg nemají ikonu AutoCADu.
Toto se děje u 3 nově přeinstalovaných AutoCADů LT 2019.
U přeinstalovaného AutoCADu LT 2018 se asociace nastavila při prvním spuštěním.
Lze nějak opravit Asociace AutoCADu?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2019 v 13:27
Zřejmě nedošlo ke správné odinstalaci nebo instalaci AutoCADu (práva, restart tam kde měl nastat, antivir, apod.). Doporučuji reinstalovat 2020 (starší verzi není nutné odinstalovávat).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2019, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 220
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2019 v 15:07
Přeinstalování AutoCADu částečně pomohlo u jednoho PC, u druhého ne, u třetího jsem to zatím nezkoušel.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2019 v 15:09
Pro ty asociace jsou podstatné restarty a zavírání aplikací tam, kde si instalační program řekne. Dá se ale když tak donastavit i ručně.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2019, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 220
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2019 v 15:42
Samozřejmě jsem po odinstalaci PC restartoval i po nové instalaci. Problém je, že aplikace Autodesku neumí po sobě pořádně uklidit.
Už se mi to podařilo opravit přes registry, jen se mi zatím ještě u souborů nezobrazuje ikona.
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2019 v 07:23
Dobrý den.
A nestačilo by místo reinstalace prostě ručně nastavit asociaci souborů? Buď přes Průzkumníka a Vlastniosti nebo ve Win10 přes Výchozí aplikace? Já to u velkého AutoCADu vždy řešil takto.
Mašek
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2019, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 220
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2019 v 08:26
Když jsem přiřadil přímo aplikaci, tak se při otevírání z průzkumníka nebo jiného souborového manageru otevírá pokaždé nový AutoCAD.
Tak nakonec se mi podařilo opravit ikony pomocí programu. http://defaultprogramseditor.com/


Upravil Petr75 - 08.dub.2019 v 09:28
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6714:VIPUrčení konkrétní verze AutoCADu spouštěné při poklepání na DWG
Tip 10904:VIPVault - ztráta asociace mezi položkou a souborem (Aktualizace)
Tip 12208:Revit 2020 se mi nečekaně přepne do režimu prohlížeče.
Tip 12190:Jak přednastavit volby v dialogu Čisti (Purge)?
Tip 12249:VIPJak exportovat FBX z AutoCADu 2019, 2020?
Tip 8879:Při otvírání DWG souboru AutoCAD otevře ještě i Výkres1.dwg.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.