Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2761 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pole - vypínání prvků v iSoučásti

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
marcelaajkova Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autodesk AutoCad, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace marcelaajkova Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pole - vypínání prvků v iSoučásti
    Zasláno: 07.dub.2019 v 01:54
Dobrý den.
Jde prosím Vás vytvořit i Součást, kde se v jednotlivých položkách bude přepínat vypínání jednotlivých prvků pole - viz obrázek?
Děkuji
Marcelka


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 90438/35786.png


Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1273
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2019 v 10:11
Tohle bez programování asi nepůjde. Pak je to otázka účelu, k čemu to potřebujete.
Zpět nahoru
marcelaajkova Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autodesk AutoCad, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace marcelaajkova Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2019 v 13:30
Dobrý den
děkuji za odpověď. V příloze je náznak, jak by to mělo vypadat, aby se nemuselo dělat nekonečně moc polí (třeba 15,...).

Bohužel programování iLogic je zatím pro mě španělská vesnice.

To by musela nějaká hodná duše mi napsat k tomuto konkrétnímu příkladu a popsat, abych se v tom mohla štťourat a učit se.
V každém případě, stejně budu si na to asi muset sjednat školení, ale to neznamená, že to již nemohu zkoušet

Připojené souboryiptuploads/90438/pole.ipt
.


Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1273
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2019 v 13:48
V tomhle speciálním případě by se to asi dalo rozdělit na čtyři samostatná pole a správnou volbou parametrů dosáhnout požadovaného výsledku.
Jinak před lety se tu řešil obecný případ, ale nijak se to dál nerozpracovávalo.
 
Zpět nahoru
marcelaajkova Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2019
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autodesk AutoCad, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace marcelaajkova Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2019 v 19:14
Dobrý den,
hmmm. To byl ten jednodušší případ v mém přiloženém souboru. Asi jsem si to představovala, že to půjde jednodušeji.
Něco jako, že každý výskyt v poli má nějaký kód (ID). A ten já jednoduše v kódu programu zakážu a nebo povolím.
Koukala jsem na ty odkazy a je to na mě jako začátečnici příliš.
Zatím děkuji za Váš čas s odpověďmi. Budu dělat pole :-)))
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1273
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2019 v 21:44
Prvky v poli mají svoje "ID", ale jenom na úrovni programového rozhraní (iLogic). Tam se to vypínat dá, ale to je na začátečníka opravdu možná trochu moc. Přes standardní uživatelské rozhraní to nejde.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4460:Parametrické potlačení prvků v iSoučásti.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10168:iSoučásti a iSestavy (iPart + iAssembly) - koncepce
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.