Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2577 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

základní nastavení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 179
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: základní nastavení
    Zasláno: 10.dub.2019 v 19:34
Dobrý den.
Je mi hloupé položit takový trivialní dotaz ale jsem již zoufalí.Nedokáže mi někdo poradit jak nastavit po přeinstalování inventoru abych mohl volně posouvat v sestavě součastmi pomocí myši?
Dříve jsem mohl po vložení součásti za pomocí přidržení levého tlačítka myši součást uchopit a volně posunout.A teď mi to najednou nejde.Totéž posun koty ve výkresu.Přidělil jsem kotu a posleze za přidržení tlačítka na myši s ní mohl volně posouvat.
Je to taková hloupost ale už mě vytáčí.Hledal jsem to v nastavení aplikace,ale asi hloupě.A nikde o tom nemohu najít zmínku jak na to.
Tak prosím o radu a předem se omlouvám za tak závažný dotaz :)
Zpět nahoru
Vondruš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.říj.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor,Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 71
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vondruš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2019 v 20:15
Jak to myslíte? Záleží jak máte ty součásti zavazbené, ne? Co udělá když dáte Umístění - Volně posunout?
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 179
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2019 v 20:27
Ještě před zavazbením. Hned jak dám umístit tak se mi někde v prostoru objeví součást.A tu jsem si mohl při držení levého tlačítka - myší volně potáhnout blíže k místu kde si chci provést zavazbení.
Je to jen taková pitomost,ale už jsem na to byl zvyknutý a najednou to nejde.
Zpět nahoru
Vondruš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.říj.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor,Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 71
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vondruš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2019 v 21:30
A jak ty součásti vkládáte? IPT přes Komponenta - Umístit? Nebo z Obsahového centra?
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 179
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2019 v 21:37
Přes umístit . Teď jsem zjistil že když odkliknu volně posouvat tak to funguje.Jen jsem byl zvyklý že to šlo rovnou myší.Zřejmě se to dá někde nastavit.Říkám je to jen taková nepodstatná kravinka.U těch kot je to horší.Když je chci pěkně zarovnat musím někdy kotu smazat a znovu ji usadit.Ale to je jen drobnost. :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.