Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3253 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Měřitko

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
va.sick Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.říj.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCad2015
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace va.sick Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Měřitko
    Zasláno: 30.dub.2019 v 13:29
Dobrý den,

Prosím o radu. Měřítko stylu kót i odkazů mám nastaveno tak, že se mi upravuje dle měřítka rozvržení, resp. když kótuji v rozvržení 1:500, a potom vytvořím další rozvržení 1:250, tak se kóty podle toho upraví. 
S čím ale bojuji je to, když chci dodatečně doplnit kóty, tak tyto dodatečné kóty se mi už neupraví dle měřítka daných rozvržení, u těch zůstane pouze to měřítko, ve kterém jsem je narýsoval. A potom musím dodatečně přidávat jednotlivá měřítka těmto kótám. 
Chci se tedy zeptat, zda -li by to nešlo elegantně vyřešit, že by se mi i tyto dodatečné kóty automaticky upravovali dle jednotlivých rozvržení.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1357
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.dub.2019 v 14:24
Třeba zapnout ANNOAUTOSCALE by nepomohlo?

Upravil johny - 30.dub.2019 v 15:08
Zpět nahoru
va.sick Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.říj.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCad2015
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace va.sick Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.dub.2019 v 15:31
To mám. Resp na hodnotu 4. A ještě jsem zjistil, že se mi ony doplňované kóty v rozvržení, ve kterém nemají přidělené měřítko, upraví když změním měřítko celého rozvržení. Automaticky bohužel ne.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2783:VIPJak snadno vytisknout z CADu velký formát na dlaždicově poskládané menší formáty (s přesahem)?
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 2943:Jak zvětšit nebo natočit několik bloků okolo jejich individuálních vkládacích bodů?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,217 sekund.