Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3346 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Soubor uložený do nižší verze nejde dále uložit

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2188
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Soubor uložený do nižší verze nejde dále uložit
    Zasláno: 16.kvě.2019 v 11:26
Pokud soubor -  "necivilovský" (tedy bez civilovských entit) - otevřu v C3d2019 a uložím do do dwg2013-2017, pak ho sice v c3D2017 otevřu, ale už ho neuložím!!!

Jediná možnost je export z 2019 do 2013/17 a pak teprve je možno ho uložit. V čem je problém a co s tím?. Poprvé se toto chování objevilo v C3d2018 a jak je vidět, tak to pokračuje ... Chová se tak i 2020?

Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1538
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2019 v 12:22
Zdravím Vás,
není to chyba. Je to prostě daň za vnitřní aktualizaci některých AEC entit ve výkrese. Civil (jako Civil) pokaždé uloží do výkresu "svoje" objekty, které způsobují tento problém. Věnovali jsme se tomuto tématu na našem blogu Civil3D.cz

Tzn. od verze 2018 jediný doporučovaný postup je přes Export do AutoCADu. Ještě funguje trik, že výkres v C3D 2017 před uložením opravíte příkazem _AUDIT


Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2188
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2019 v 13:49
Děkuji, tušil jsem to, ale vedení na mne tlačí.
Mohl byste mne, prosím, na ten blog navést? Já vím, že seto řešilo, ale nějak to nemohu najít  ... Děkuji
Jinak ten _AUDIT fungoval jen někdy
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1538
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2019 v 16:57
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2188
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2019 v 19:27
Děkuji, ale myslel jsem, že jsem přehlédl něco zásadnějšího. Ale bohužel to nepomůže, pokud máte x rozvržení ...
Naštěstí se to moc často nestávalo. Ale konečně se snad už najde čas pro přechod všech na 2020 ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1538
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2019 v 09:55
Dobrý den,
určitě doporučuji sjednotit verze v rámce kanceláře :)
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2188
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2019 v 10:03
To samozřejmě máme . Ale při pracovním vytížení (jsem především projektant) nestíhám každý rok nainstalovat a hlavně upravit a nastavit všechny licence ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2188
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2019 v 10:44
Jo, a zapomněl jsem dodat, že díky tomu, že máme všichni stejnou verzi, tak jsou tyto problémy pouze u souborů zvenku - a ty soubory, které přišly zvenku původem z civilu jsou výjimečné. Problémy v tomto smyslu nejsou ani s autocadem (což je logické), ba ani s non- autodesk programy (což je trochu smutné)
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3224:VIPChyba při uložení: dokument xxxx.dwg provádí příkaz
Tip 6828:Navisworks chyba: File project.nwd has an unknown version number
Tip 4258:Mohu v Inventoru 2012, 2010, 2008, 11, 10, 9, 8 uložit soubory pro starší verzi Inventoru?
Tip 4219:Lze v Revitu uložit centrální soubor projekčního týmu jako soubor lokální?
Tip 6228:VIPJak přenést terén, profily a řezy do starší verze Civil 3D?
Tip 4171:Jakou verzí Inventoru byl uložen daný soubor?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.