Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2561 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Natočení orientovaného kvádru v Revitu 2019

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
jurinpav Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 01.čer.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2018; Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jurinpav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Natočení orientovaného kvádru v Revitu 2019
    Zasláno: 18.kvě.2019 v 00:12
Dobrý den! 

Chtěl bych poprosit o radu, zda-li někdo ví jak v Revitu natočit orientovaný kvádr dle stavebního podkladu - v mé konkrétní situaci dle podloženého DWG. Abych popsal situaci - jedna část budovy je natočená pod jiným úhlem než zbytek budovy. Když chci změřit úhel odklonu, tak i když si dám kótu na největší počet desetiných míst, kvádr o tento zmeřený úhel otočím, tak se mi potrubí nekreslí rovnobežně se stěnami (natočení dle změřeného úhlu není přesné), to znamená že bych potřeboval více desetinných míst, nebo ten kvádr nějakou funkcí natočit jako klasicky v autocadu přes natočení souřadném systému kde si oklikám body XYZ. Je nějaká taková funkce, případně jak tuto situaci vyřešit. Za každý poznatek a posun budu moc rád!! Předem děkuji, Pavel.

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3331
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2019 v 13:30
Zkuste si před zapnutím Orientovaného kvádru (jeho výběr ve vlastnostech pohledu) zapnout v daném zobrazení pracovní rovinu a natočit ji tak, aby její osnova byla rovnoběžná s podkladem. Ale ovlivní to všechny pohledy (tedy následné kreslení v nich), takže pokud je vás na modelu více, musíte si dát o takovýchto změnách info.
Zpět nahoru
jurinpav Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 01.čer.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2018; Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jurinpav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2019 v 17:39
Děkuji za radu, nicméně... povedlo se mi natočit pracovní rovinu dle křivých hran podkladu, ale nijak jsem si tim ve výslekdu nepomohl, protože orientovaný kvádr i potrubí se mi kreslí stále ve stejném gardu ... je potřeba někde přepnout pohled aby byl natočen dle pracovní roviny?

Situace dle obrázku - zelený orientovaný kvádr v levém horním rohu se mi stále kreslí rovně, ač už mám pracovní rovinu nakloněnou. Předem moc děkuji.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 84644/Výspracovni_rovina_2019-05-21_17-39-14.PNG


Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 201
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2019 v 23:43
Zkuste změnit úhel ze stupňů na radiány.
Interní systém revitu a pak otočte. 


Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
jurinpav Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 01.čer.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2018; Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jurinpav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2019 v 17:25
Když změním na radiány, tak stejně nedosáhnu přesné hodnoty - stejně jako u stupňů nemají tyto SW tak vysokou hodnotu přesnosti, kdyby šlo nějak přepnout do té nakloněné pracovní roviny, bylo by to vyřešeno. 
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3331
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2019 v 19:16
A nemáte to dwg v 3D? Jinak to normálně funguje.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 4067:Jak zčitelnit natočené texty a atributy bloků ve výkresu?
Tip 5051:Jak vložit DWG výkres orientovaný k pohledu Revitu?
Tip 6394:VIPSdílený souřadnicový systém AutoCAD-Revit (principy, postupy, tipy).
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,484 sekund.