Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3240 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkres pro svařování a obrábění

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2019, AM 2019, AIP 2019, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkres pro svařování a obrábění
    Zasláno: 25.kvě.2019 v 19:31
Potřeboval bych radu, jak vygenerovat (Inventor v. 2019) výkres pro svařování a obrábění, připadá mi, že to nejde:). Buď nastavím v dialogu Výkresový pohled na kartě Stav modelu Sestava a pak se mi nezobrazí plochy obrobené po svaření, nebo nastavím Obrábění, ale pak se mi zobrazí hrany svarů, což je strašné. Dá se to nějak spojit? Děkuji. Na sestavě, kde je komponentou svarek, se těch svarů nemohu zbavit vůbec. Mám dojem, že nejlepší je svary vůbec nepoužívat:)
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 501
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2019 v 07:33
No, možná to bude znít "nekošer", ale já svary opravdu nepoužívám Wink
Ve smyslu. že svary standardně nemodeluji.
Značka svaru lze do výkresu vložit i bez toho, pracuje se mi tak lépe.
Zdravím.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2019, AM 2019, AIP 2019, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2019 v 07:56
Jasně, značky jdou i bez vymodelovaných svarů; já jsem posléze zjistil, že když vypnu svary v modelu a vygeneruji výkresové pohledy, tak se svary nezobrazí, i když je následně v modelu "oživím". Doufám, že to tak opravdu zůstane. Jinak ty svary jsou v podstatě zbytečné, jsou dobré max. pro pevnostní analýzu nebo nějakou vizualizaci, stejně nevypadají nic moc. Děkuji za odpověď.
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 501
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2019 v 08:04
Ano. Pro pevnostní analýzu jsou modelované svary samozřejmě podstatné. Ale pro účel analýzy si obvykle vytvářím samostatný soubor - je tam jen to opravdu nutné, např. bez krytů, spojovacího materiálu atd.
"Oživení" svarů na výkrese může záviset na aktualizaci (nemám vyzkoušeno).
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2019, AM 2019, AIP 2019, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2019 v 08:21
Zatím to tak zůstalo i po aktualizaci, asi to tak opravdu bude. Zajímavá zkušenost.
Děkuji a zdravím.
Josef Gruber
Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 410
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rumisch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2019 v 16:07

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 324/Bild_4.JPG Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 324/Bild_3.JPG

Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master





Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2019, AM 2019, AIP 2019, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2019 v 18:27
Děkuji, ale o to nejde. Problém je v tom, že když označím "sestavu", nezobrazí se sice svary, ale ani rozměry vzniklé obráběním po svaření - zobrazí se pouze svarek-polotovar. Když označím "svařenec", zobrazí se sice rozměry po obrábění, ale bohužel i ty svary. Výkres pro svařování a obrábění, kde budou zobrazeny plochy obrobené po svaření, ale ne vymodelované svary, asi nejde jinak, než s řešením, které popisuji výše, zatím to funguje.


Upravil PepaG - 27.kvě.2019 v 18:30
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2019 v 15:42
Ještě je možnost využít pohledových reprezentací v modelu. Ve vykresovém pohledu si zvolím zda chci sestavu, svary, pripravu,... a k tomu pohledovou reprezentaci. Tak bude pod kontrolou to co se ve výkresovém pohledu zobrazí.
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2019, AM 2019, AIP 2019, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čer.2019 v 08:45
To zní dobře, nenapadlo mě to, zkusím, díky. 
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čer.2019 v 09:38
Obvykle používám pohledové reprezentace pro pohled kde kotuji sestavení svařence příprava bez svarů, potom mám pohled na svařenec se svary bez obrobení a nakonec pohled na obrobený se svary.
Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 410
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Rumisch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2019 v 10:10
U nas si vzdy ako zaklad pre zvaranie zvolime zostavu, kde kazdy Detail (part) ma pridavok na obrabanie a pripravy pre zvaranie napr.V-zvar. Zostavu prekonvertujeme na zvarenec.
To je zaklad a v idw. Liste 1 zvolim  Status Modelu - Zostava ,kde potom doplnime zvary a potrebne koty.
Opracovanie robim priamo vo zvarenci a odoberiem potrebny material, na LIste 2  zvolim Status Modelu Opracovanie , zakotujem a oznacim opracovane plochy.
V modely nikdy neoznacujeme zvary a ani ich nemodelujeme. Sposobovalo to v predchadzajucich verziach problemi.
 
Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master





Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.