Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2711 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

2. skupina bodů "nacucne" některé body z 1.skupiny

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2197
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: 2. skupina bodů "nacucne" některé body z 1.skupiny
    Zasláno: 27.kvě.2019 v 16:09
Zdravím
Jeden soubor mi dělá problémy. Potřebuji načíst do jednoho souboru původní zaměření + nové doměření části území. Nic zvláštního, dělal jsem to x-krát.
Původní zaměření  má body 1-1600, doměření body 2001-2150.
Naimportuji body z prvního souboru a dám je skupiny bodů zam1. Definuji povrch, přiřadím mu skupinu bodu zam1 a přiřadím povinné spojnice. vše OK.
Načtu body doměření a dám je do skupiny bodů zam2. Opět definuji povrch2, přiřadím skupinu bodů zam2 - ale povrch2 se přichytil i na NĚKTERÉ body ze skupiny zam1 !?!?!
Povrch2 obsahuje jen skupinu bodů zam2 - ale součástí skupiny bodů zam2 jsou i některé (kupodivu vzdálenější) body, patřící podle čísla do skupiny zam1 !?!
Jak se to stane?
Díky za nápady
J. Mantlík

Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 90
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2019 v 17:11
Dobrý den, 
pravděpodobně bude chyba na záložce zahrnout ve vlastnostech skupin bodů. Pošlete výkres když tak. :) Hezký den :-)  
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2197
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2019 v 17:27
Děkuji
Mohl bystemne, prosím, podrobněji navést na tu záložku?

PS . Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem odstranil z druhého povrchu spojnice, které vedou na problematické body. Oba povrchy se chovají mravně tak, jak by měly, kdyby to fungovalo normálně. Jen body, které by měly být ve skupině zam1 ale jsou vlastně v obou skupinách bodů, se zobrazují ve stylu skupiny zam2.
kdyby to byly všechny, tak chápu, že se to někde přesmyklo na "všechny body", ale tak tomu není ...
Pěkný den i Vám
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2197
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2019 v 16:20
Tak chyba byla někde v souboru ... Použil jsem totiž "kvůli usnadnění" soubor z jiné akce, který jsem promazal a vyčistil (ale v zásadě jako bych si udělal novou šablonu).
Když jsem to postavil znovu na osvědčené šabloně (ze které přitom výše zmíněný soubor vyšel), tak vše funguje jak má ...
Děkuji za Vaše rady a čas
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5494:Jak přiřadit stávající body do určité skupiny bodů?
Tip 10286:Jaká skupina bodů je určující, když COGO bod spadá do více skupin?
Tip 6117:Hromadná změna výšky bodů v Civil 3D.
Tip 10255:Obálková křivka skupiny 2D či 3D bodů.
Tip 7263:Kritická chyba při zobrazení vlastnosti skupiny bodů v Civil 3D.
Tip 7172:Snadný převod bodů Civilu na bloky s atributy.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.