Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3605 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rozvin plechu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
milos88 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 163
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milos88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozvin plechu
    Zasláno: 07.čer.2019 v 10:39
Zdravím
Dokáže Inventor urobiť rozvin aj z plechovej súčasti,
ktorá bola urobená zrkadlením?

ďakujem
Miloš
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 387
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2019 v 11:11
Dobrý den,

ano. Součást se ale musí převést na plech a správně nadefinovat tloušťka.

Při zrcadlení sestavy, která obsahuje plechové součásti, je možné provázat styl plechu (novinka verze 2019.2).

Upravil Lubomír Polesný - 07.čer.2019 v 11:14
Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
milos88 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 163
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milos88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2019 v 12:00
ďakujem,
 A ako presne urobím ten prevod na plech?
Na karte mám iba jednu možnosť a to Převést  na normalizovanou součást.



Upravil milos88 - 07.čer.2019 v 12:11
Miloš
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 387
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2019 v 12:48
Pokud tam máte převést na normalizovanou součást, tak součást už je plechová.
Ikona plechové součásti není krychlička.
Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
milos88 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 163
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milos88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2019 v 13:03
Potom je problém v inom.
Mám plechovú súčasť z dvoch ohybov, jeden vytvorený pomocou Obruba druhý Ohnout součást.
Rozvin OK
Vytvoril som zrkadlo tejto súčasti ale po kliknutí na Vytvorit rozvin sa iba zobrazí prostredie rozvinutej súčasti ale samotnú súčasť nerozvinie.
Vlastnosti plechu nastavené
Miloš
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 387
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2019 v 13:19
Takže tloušťka vám souhlasí?

Vymažte rozvin z prohlížeče. Vyberte plochu plechu a potom klikněte na ikonu vytvoření rozvinu.

Také můžete zaslat součást na náš helpdesk ( helpdesk.cadstudio.cz ).
Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
milos88 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 163
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milos88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2019 v 13:26
vyskúšam :)
Miloš
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 159
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2019 v 18:43
Pokud to ještě nemáte vyřešeno zkuste zkontrolovat zda má součást všude stejnou tloušťku (i v ohybech), pokud ano tak zjistěte jak se jmenuje kóta která tloušťku definuje, nemusí to být přímo parametr Tloušťka, muže to být třeba d3. Je-li tomu tak potom je potřeba otevřit parametry (fx) najít příslušný parametr (např. d3) a zadat mu místo hodnoty v mm nazev parametru Tloušťka.
Potom by to mělo fungovat.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5266:VIPPřepnutí rozvinovacího jádra Inventoru 11.
Tip 9337:VIPTabulka poloměrů ohybu pro rozvin plechu dle DIN 6935.
Tip 11944:VIPJak zjistit čistou plochu (bez otvorů) povrchu rozvinu plechové součásti v Inventoru?
Tip 6869:VIPParametrické zobrazení šířky a délky rozvinu plechu.
Tip 3802:VIPJak uložit IPT soubor plechové součásti Inventoru v rozvinutém stavu?
Tip 6994:Jak zadat K-Faktor ohybu plechu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.