Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2435 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Ortofoto mapa

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
canivok Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.lis.2010
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2009
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace canivok Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Ortofoto mapa
    Zasláno: 10.čer.2019 v 17:49
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak lze vložit do výkresu v souřadnicích obrázek ortofotomapy, která je dodávaná od ČUZK v souřadnicích? Uložené ortofomapy jsou ve formátu jpg a mají k sobě soubor jgw.
Pokud dám běžně vložit obrázek do výkresu, tak se vloží do 0,0,0...
Děkuji za info, Pavel.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2186
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2019 v 17:53
Musíte ho vložit přes
Mapa -> obrázek -> vložit

nebo příkaz    _mapiinsert  (to je stejné)
Map si plohu ortofoto přečte z JGW
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2019 v 18:03
A pokud nemáte Map, Civil nebo Raster Design, použijte pro automatické umístění dle georeference naši utilitu GeoRefImg - viz https://www.cadstudio.cz/georefimg
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6375:VIPKvalitnější barevné obrázky terénu při importu dat z Google Earth.
Tip 9282:VIPJak převést mapu z AutoCADu Map do Garmin GPS?
Tip 7370:VIPPopis použití a nastavení mapových WMS služeb v AutoCADu Map.
Tip 7122:VIPJak v DWF zobrazit na kliknutí objektová data prvků mapy?
Tip 6162:VIPPoužití WMS služby katastru nemovitostí v AutoCAD Map a Civil 3D - postupy, úskalí, tipy.
Tip 7730:VIPAutoCAD Map 3D 64-bit a MS Office (Excel/Access).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.