Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1957 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

DIAG a odstranění chyb výkresu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: DIAG a odstranění chyb výkresu
    Zasláno: 01.čvc.2019 v 21:31
Zdravím,

mám poměrně komplikovaný výkres dešťové kanalizace, asi tak 100 šachet a 50 vpustí. Když spustím příkaz DIAG s opravou, tak mi nalezne a opraví 106 chyb. Po opětovném spuštění příkazu se hláška opakuje se stejným počtem chyb. V log souboru nejsou o chybách žádné bližší informace, žádné užitečné. Otázka zní: Je možné nějak zjistit, co to je za chyby, resp. čím jsou způsobeny?

Díky za radu(y).
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18620
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2019 v 21:37
Během DIAG to nevypisuje typy chyb? Přesné příčiny poškození DWG se zjistí těžko, ale typ poškození by měl jít zjistit. Příčinou je obvykle buď poškození souboru při přenosu, chyba aplikace (nadstavbové funkce) nebo vložení non-DWG obsahu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2019 v 21:53
No, moc toho nepíše. V příkazovém řádku je toto:

Příkaz: DIAG
Opravit nalezené chyby? [Ano/Ne] <N>: a
Diagnostikuji hlavičku
Diagnostikuji tabulky
Diagnostikuji entity – průchod 1
První průběh; diagnostikováno 19000   objektů
Diagnostikuji entity – průchod 2
Druhý průběh; diagnostikováno 19000   objektů
Diagnostikuji bloky
Diagnostikováno bloků: 348
Diagnostika AcDsRecords
Celkem nalezeno 108 chyb, opraveno 108
Vymazané objekty 0

Ještě přikládám pro ilustraci log soubor (adt)

Vůbec nemám představu o tom, jestli je to způsobeno některou z příčin, o kterých se zmiňujete.

Ještě doplním, že jsem si musel spoustu prvků (potrubí a stavební objekty) v generátoru součástí upravit, ale ověření platnosti prvků nikdy neukázalo žádnou chybu a ani se s nimi ve výkrese neděje nic zvláštního.


Připojené souboryzip02.Dešťová_kanalizace_-_obnovený2.zip
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2019 v 22:01
Jestli to nebude tím, že tento výkres je obnoven ze zálohy (...recovery.dwg).
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18620
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2019 v 22:07
To vypadá na chyby v nějakých uživatelských objektech - pokud je to z AutoCAD Architecture, spouštíte DIAG v AutoCADu Architecture? Neběží tam ještě nějaká nadstavba?

Opravit by to mohl PIŠBLOK Vše nebo prohnání přes _DXFOUT, _DXFIN.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2019 v 22:22
Ne ne, vše provádím v Civilu a žádnou speciální nadstavbu nemám. Ještě jsem odpojil všechny reference a vyčistil výkres, ale se stejným výsledkem. Až budu mít chvilku, tak vyzkouším ještě uvedené příkazy. Snad přitom nepřijdu o styly a další nastavení. Každopádně zatím díky. Jirásek
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2019 v 22:33
Tak PIŠBLOK nezafungoval a při načtení _DXFIN (přes _DXFOUT) došlo k pádu Civilu - kritická chyba.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29643/Poznámka_2019-07-01_223124.jpg

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2019 v 22:56
Zdravím Vás,
Civil běží z částí na jádru Architecture, ale ten problém může být i jinde. Ohledně toho potrubí, máte nainstalované všechny service packy a updaty?
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2019 v 22:59
Zdravím, myslím, že mám. Nic mi není nabízeno.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2019 v 23:23
S tím potrubím jste mne přivedl na myšlenku, že by to mohlo být způsobeno výměnou potrubí po té, co bylo již použito. Měl jsem chybně nadefinovaný průměr (PID). Po načtení upraveného katalogu nedošlo k automatické opravě a musel jsem založit nový seznam součástí a vše aktualizovat ručně.
Možná, že to tím bude, ale počet chyb neodpovídá počtu potrubí … Nic, asi to nechám být …
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2019 v 11:20
Pro vaši informaci. Je to skutečně způsobeno výše popsanou výměnou potrubí. Každopádně díky za rady.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5405:VIPRestaurování nerestaurovatelného DWG výkresu AutoCADu Mechanical.
Tip 10821:Nemohu uložit výkres c:\složka\výkres.dxf
Tip 987:AutoCAD zhavaruje s chybou v kernel32.dll?
Tip 7564:Kde se v DWG výkresu bere hladina $AUDIT-BAD-LAYER ?
Tip 9080:VIPJak se nejrychleji zbavit proxy objektů v DWG výkresu?
Tip 5438:VIPJak z DWG výkresu odstranit nepoužívanou hladinu ASHADE?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.