Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2700 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

INV 2020 - premenovanie súborov

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 905
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: INV 2020 - premenovanie súborov
    Zasláno: 03.čvc.2019 v 11:39
Pekný deň,
ak otvorím nejaký súbor v INV2020 a potom ho uložím a zatvorím, INV2020 ani Win10 mi nedovolí tento súbor premenovať (vykrikuje že súbor je otvorený) až pokým nezatvorím Inventor. Ide ma z toho šľak trafiť...Design Assistant alebo čo to tam je, používať nechcem...
Vďaka
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18344
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.čvc.2019 v 12:08
Standardně toto Inventor 2020 nedělá. Nejsou soubory řízeny Vaultem? Nejsou na nějakém síťovém nebo jinak sdíleném/zrcadleném disku? Nejsou otevřeny ještě jinde (sestava, výkres)?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1212
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.čvc.2019 v 12:21
Inventorem to asi nebude. Protože standardní chování Inventoru je takové, že soubory nezamyká a soubory jdou přejmenovat, nebo smazat aniž by se v Inventoru zavíraly. Potom to sice přináší velké problémy během práce, ale jde to.
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 905
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.čvc.2019 v 12:50
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Standardně toto Inventor 2020 nedělá. Nejsou soubory řízeny Vaultem? Nejsou na nějakém síťovém nebo jinak sdíleném/zrcadleném disku? Nejsou otevřeny ještě jinde (sestava, výkres)?


Nie, nie sú otvorené nikde, to je samozrejme prvá vec ktorú som kontroloval...Vault nepoužívam...
Ale teraz ma napadá že by to mohol robiť OneDrive...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 905
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čvc.2019 v 11:55
Ano, po vypnutí synchronizácie to už ide premenovať...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18344
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čvc.2019 v 13:04
Možná by stačilo i jen počkat než OneDrive dokončí synchronizaci na pozadí. Ale nezkoušel jsem.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 905
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čvc.2019 v 14:13
Ano, normálne by to malo stačiť, ale zistil som že mi začala blbnúť synchronizácia...takže na 99% je problém v tom....ITčkar sa na to pozeral a nejako sa mu to nedarí rozchodiť...neviem či ma nečaká reinštalacia stanice...Cry
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
VIP
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čvc.2019 v 21:19
Někdy to dělá náhled v levém okně.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1782/Výstřižek.JPG



Martin Depta

Zpět nahoru
kmik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.říj.2004
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kmik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2019 v 10:20
Původně odeslal(a) Navara Navara napsal(a):


Inventorem to asi nebude. Protože standardní chování Inventoru je takové, že soubory nezamyká a soubory jdou přejmenovat, nebo smazat aniž by se v Inventoru zavíraly. Potom to sice přináší velké problémy během práce, ale jde to.


Dobrý den,

omlouvám se, že trochu odbíhám od tématu, ale rád bych reagoval na to, co psal p. Navara.
Dokáže mi někdo ze zkušenějších vysvětlit, proč Inventor naprosto nestandardně na rozdíl od takřka všech programů pro Windows nezamyká otevřené soubory? Kdysi na začátku své práce v Inventoru jsem toto konzultoval s někým od Autodesku a bylo mi řečeno, že pro tento případ je tam zadarmo k dispozici Vault. Co ale, když žádnou další z funkcionalit Vaultu nepotřebuji? Proč mám zbytečně používat další software k zajištění něčeho, co by mělo standardně fungovat?
Doporučil bych lidem od Autodesku inspirovat se v tomto např. u Solid Edge...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18344
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2019 v 11:21
U aplikací využívajících více závislých souborů (sestava-součásti, výkres-modely...) není zamykání tak jednoduché. Obyčejné zamykání na úrovni souborového systému přináší více problémů než užitku a zdaleka nedosahuje takové funkčnosti a spolehlivosti jako klasický PDM systém. Dost uživatelů také využívá stávajícího mechanismu (pouhé nastavení R/O příznaku) pro různé triky s "podvržením" souborů, takže změnu by asi moc nepřivítali. Pro týmovou spolupráci je určitě lepší použít Vault.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 1488:VIPProhlížeče (viewer) pro .PLT soubory.
Tip 7849:VIPAutomatické vytváření DXF, DWG a DWF souborů z IPT a IDW souborů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.