Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3086 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vazby x spoje

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019 Win10 HP Z4G4 32 GB RAM Nvidia P2000
Stav: Offline
Bodů: 289
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vazby x spoje
    Zasláno: 09.čvc.2019 v 09:14
Zdravím všechny , jen tak pro zajímavost, malá anketa na téma vazbení:

1) používám výhradně "vazby"
2) používám výhradně "spoje"
3) používám obojí
4) nevím, co jsou to "spoje"

Na vysvětlení: zkouším laškovat s Fusion 360 a neexistenci "vazeb" v něm stále nemohu nějak překousnout...


Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 264
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2019 v 09:35
Fusion 360 znám jenom okrajově, ale v Inventoru používám vazby i spoje. Když se dostanete do nějakého složitejšího mechanismu, spoje všechno nevyřeší.
Zpět nahoru
milos88 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milos88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2019 v 12:12
Zmysel/výhodu spojov som nikdy neochopil, preto som ostal u vazieb. 
Miloš
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2019 v 15:42
Dobrý den,

1)
4) těm vůbec nerozumím
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2020 Professional
Stav: Offline
Bodů: 400
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2019 v 16:55
Zdravím,
 
cca v 99% vazby
 
Spoj jsem použil jen když jsem měl několik opakujících se dílů k zavazbení (které nešli řešit přes pole) tak jsem si ulehčil práci, pomocí spoje jsem umístil díl na jeden spoj, u vazeb bych musel min 2 na každý díl.
Popravdě jsem z toho ale moc dobrý pocit neměl, "vazbit" nějaké středy ploch na sebe s tím že správnou orientaci si Inventor nějak odvodí...
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Vondruš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.říj.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor,Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 72
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vondruš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2019 v 22:51
Vazby. Ve Fusion nejde mezi sebou svázat dva prvky sestavy?
Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019 Win10 HP Z4G4 32 GB RAM Nvidia P2000
Stav: Offline
Bodů: 289
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čvc.2019 v 09:52
Pokud jsem to dobře pochopil, tak ve Fusion je jen to, co je v Inventoru označeno jako "spoje". "Vazby" ve smyslu Inventoru jsem nenašel. Ale možná jen nedokáži správně "otevřít mysl" pro výhody "spojů". Nicméně podle diskusí na různých fórech nejsem sám; řada lidí uvádí, že z tohoto důvodu pro ně není Fusion360 použitelný.
Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2019 v 12:50
1) výhradně vazby.

Ještě jsem neměl nic co bych vazbami nevyřešil, od hodně hejbacích věcí ( dopravníky, manipulátory... ) až po tvarově složité formy pro vstřikovací lisy.
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10336:Vazby a spoje sestav Inventoru v 3ds Max.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.