Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3720 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Revit zobrazování rámové kce

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Revit zobrazování rámové kce
    Zasláno: 10.čvc.2019 v 16:51
Dobrý den,

prosím o pomoc. Řeším problematiku zobrazování hran konstrukční rámové konstrukce v půdorysu. V příloze je rodina I nosníku u které nedokáži správně nastavit zobrazení v půdorysném pohledu. Zkoušel jsem použít modelovou čáru s parametrem odsazení. Bohužel to má vliv i na odsazení samotného nosníku od podlaží, kdy se hodnota odsazení nosníků připočte k hodnotě odsazení modelové čáry. Je nějaký způsob jak v půdorysu zobrazit alespoň symbolickou čárou? Také jsem si všiml, že rámová kce. nelze zobrazit ani jako model nad rovinou řezu, např. kategorie oken tyto problémy nevykazuje, že by problém v kategorii (rozsah pohledu mám nastavený dobře)? Jde mi zejména o možnost popisování prvku v půdoryse, budu rád za názory.

Díky moc 

Pěkný den

M

Připojené souboryrfauploads/49946/I_nosník.rfa

Zpět nahoru
Lukáš Tunka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 02.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit + Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Tunka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čvc.2019 v 21:15

Dobrý den,

dané omezení Revitu řeší jeho programovací rozhraní Dynamo. Vyselektujete si spodní faces konstrukční rámové konstrukce, z faces si vyselektujete vrcholy a jejich průmět promítněte na srovnávací rovinu, kde chcete vidět hranu nad rovinou řezu dané rodiny. Body stačí propojit křivkou a té zvolit odpovídající styl čáry. Posléze to můžete uložit jako skupinu. Kdybyste potřeboval nějaké školení v této oblasti tak mi dejte vědět. :)


-lt



Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2019 v 11:06
Dobrý den,

děkuji za odpověď, ale předpokládám že Dynamo je určeno pouze pro plný revit a ne verzi LT. Nebo se pletu? Existuje i nějaká jiná možnost?

Díky  

M
Zpět nahoru
Lukáš Tunka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 02.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit + Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Tunka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2019 v 13:31
Je to bohužel tak, Revit LT nemá vizuální programovací nástroj zpřístupněn. Jedině co mě napadlo, je použít nástroj čárová kresba na podklad daných nosníků, je to o něco lepší než vazbit čáry detailu k hranám prvku.

-lt

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3304
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2019 v 22:40
To zvládnete i bez Dynama. Stačí si nakreslit symbolické čáry pro zobrazení v půdorysu tak jak potřebujete /hrany nebo osu/ a pak zajistit, aby se daný prvek protnul s řezovou půdorysnou výškou. To zajistíte tak, že si nakreslíte modelovou neviditelnou čáru svisle dolů např ze středu nosníku do vzdálenosti (dá se i upravovat parametricky), aby se tato svislá čára protnula s výškou pohledu v půdorysu modelu. Pak se i symbolické čáry nosníku nad rovinou řezu zobrazí v půdorysu. Komplikace nastane při šikmých nosnících.
Zpět nahoru
Lukáš Tunka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 02.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit + Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Tunka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2019 v 22:46
Tento postup s neviditelnou čárou má více nevýhod než výhod, ale je to také jedna z možností.

-lt

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 7097:Dřevěné rámové konstrukce v Revitu.
Tip 10912:Jak nastavit fázi pro objekt místnosti?
Tip 10844:VIPPři analýze rámových konstrukcí se nezobrazuje karta „Analýza rámových konstrukcí“.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,516 sekund.