Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3402 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Umrtvení pohledů vytvořených pomocí VIEWBASE

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
stygofil Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 22.úno.2012
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace stygofil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Umrtvení pohledů vytvořených pomocí VIEWBASE
    Zasláno: 12.čvc.2019 v 12:03
Zdravím přátelé,
mám problém s příkazem VIEWBASE (základní pohled) a jemu přidruženými příkazy..
 
Po vytvoření 3D modelu používám tyto příkazy pro vytvoření výrobního výkresu, a to vč. řezů a detailů, které tato funkce nabízí.
Nicméně s železnou pravidelností, dříve nebo později, se mi stává, že v jisté fázi práce v layoutu se mi již vytvořené pohledy a řezy "umrtví" a nelze s nimi již dále pracovat. Nelze pomocí VIEWBASE ani vytvářet nové pohledy, prostě nic..
 
Je to velmi nepříjemné, protože se toto stávám často ještě před dokončením celého výkresu (layoutu) a jediná možnost, na kterou jsem přišel, je zkopírovat 3D model do nového souboru (nebo 3D model ve stávajícím souboru zkopírovat jako nový kousek vedle) a začít tvořit ve výkresovém prostoru vše od začátku..
 
Pokud se jedná o nějaký menší, jednodušší výrobek, není to taková hrůza, ale pokud pracuji s větší sestavou, layout obsahuje spoustu pohledů, řezů a detailů, tak vytvořit vše znovu, vč. zakótování a pod., potom se jedná o ztráty v řádů hodin a samozřejmě taková práce je k vzteku.. Cry
Nemluvě o tom, že pokud se k výkresu chci vrátit s vytvořením změny v modelu, tak se změny do "umrtvených" pohledů již nepromítnout a celý výkres mě stejně čeká znovu..
 
Zkoušel jsem jsem vše možné (AUDIT, RESTAURUJ, PURGE, vypnout hladiny + aktualizovat pohledy + zapnout hladiny, …) a nic v praxi nefunguje a nebo pouze zcela výjmečně nebo částečně).
 
Mám takovej pocit, že tyhle funkce byly přilepeny do ACadu nějak horkou jehlou, ale asi se moc nepovedly..
Jsem z toho už celkem zoufalej, moc tomu nevěřím, ale nemáte na tohle někdo nějakej lék?
Díky.
 
 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čvc.2019 v 13:27
Jedná se o AutoCAD 2018 uvedený ve vašem profilu nebo o jakou verzi? 3D model je vytvářený v AutoCADu nebo importovaný?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
stygofil Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 22.úno.2012
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace stygofil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čvc.2019 v 13:49
Ano, jedná se o AutoCAD 2018. 3D model je vytvářený vždy v AutoCADu.
Podle mého úsudku, s rostoucím počtem objektů v modelu a následně pak jejich promítáním, roste pravděpodobnost této chyby, která mi ale nastane dříve nebo později téměř vždy.. :(
 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čvc.2019 v 14:11
Asi bychom se museli podívat přímo na konkrétní výkres v tom "umrtveném" stavu. Nicméně složitější 3D modely takto asi moc uživatelů netvoří. Zvažoval jste parametrický Inventor nebo Fusion 360? Modelovací i výkresové práce by asi byly o dost jednodušší.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2019, AutoCad 2019
Stav: Offline
Bodů: 216
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2019 v 16:47
Dobré odpoledne,
taky jsem s tím měl problémy... Nevím zda je to opravdu ono, ale:
přestal jsem používat izolování objektu a spol. (ISOLATEOBJECTS, HIDEOBJECTS, UNISOLATEOBJECTS) při vytváření pohledů.
Mám vždy vše zapnuté a řeším to až úpravou pohledu - vybrat - odebrat, nebo pohled vytvářím už jen z vybraných entit.
Od té doby kupodivu bez problémů, ale zda to bylo ono, či byla nějaká aktualizace na pozadí (globální firma) to netuším.
Jedeme na AutoCAD Architecture 2017
 
Ondřej
 
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 10, 32GB, P4000, 2x27"
ACA 2019
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8316:Jak vytvořit 2D pohled či řez v AutoCADu Architecture?
Tip 4814:Snadné vytvoření HTML (web) stránky projektu Revitu.
Tip 7889:AutoCAD Plant 3D mi v novém pohledu nezobrazuje osy potrubí.
Tip 2245:Jak z vytvořit průmět či perspektivu se skrytými hranami ve formě bloku?
Tip 4869:Jak v Revitu vytvořit skloněný pohled?
Tip 4251:Proč nemá DWF soubor z Revitu aktivní hyperodkazy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.