Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2459 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Tisk OLE Excell A2020

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Stav: Offline
Bodů: 848
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radim Cech Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tisk OLE Excell A2020
    Zasláno: 31.čvc.2019 v 12:30
Zdravím konferenci,
přešel jsem na CIVIL2020 z 2018, otevřel starší výkres kde je v rozvržení jako OLE objekt XLS tabulka.
Při tisku do PDF se vše vytisklo kromě té tabulky.
Kde jsem na něco zapomněl při přechodu na 2020?
Díky všem za radu

R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18420
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.čvc.2019 v 15:28
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Stav: Offline
Bodů: 848
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radim Cech Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.čvc.2019 v 18:17
Ahoj Vláďo, díky za tipy.
Smazal jsem tu starou tabulku a vložil ji znovu přes "Vložit OLE objekt" s propojením přímo na příslušný XLS soubor a pomohlo to. V tisku už tabulka je.

Je tohle to vložení v "nativním formátu?"

Nikde jsem totiž takový pojem v Helpu CADu nenašel:-)

Akorát nechápu, proč to začne blbnout na nejaktuálnější verzi CADu. Předtím to fungovalo bez problémů přes několik verzí.
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18420
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.čvc.2019 v 20:36
Ve verzích by neměl být problém - spíš v nastavení. Vložit OLE sice funguje, ale je to pro CAD trochu nestandardní a nespolehlivý typ objektu. Tabulku je lépe vložit přes Vlož jako > Entity AutoCADu - tedy jako nativní (standardní) tabulku AutoCADu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Stav: Offline
Bodů: 848
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Radim Cech Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.srp.2019 v 11:38
Pokud diskusi někdo sleduje dále, tak ten příkaz je "Svložspec", jak jsme si s Vlaďou Michlem ujasnili:-)

Ten umožňuje vložit "Entity programu AutoCAD", čili Tabulku a naplní ji daty z Excellu.
Existuje ještě možnost přímo přes příkaz "Tabulka" a jít přes "Datové propojení".
Výsledek je na první pohled stejný.
V obou případech se CADovská tabulka aktualizuje přes pravé tlačítko podle zdroje pomocí volbu "Aktualizace propojení tabulky", když tabulku vyberete.

V obou případech to má ale jednu vadu "na kráse".
CADovská tabulka nerespektuje některé formátování v Excellu, např. výšky řádku.

Takže u jednoduchých tabulek je to asi ideální řešení.

Já jsem problém nakonec vyřešil smazáním starého OLE objektu a vložením nového OLE objektu jako v předchozích verzích a tisk pak funguje. Zřejmě 2020 něco neumím přetáhnout z nižších verzí.

R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 332:Tisk OLE objektů z AutoCADu.
Tip 1262:VIPDalší možnosti zvýšení kvality tisku OLE objektů.
Tip 94:Vytištěné OLE objekty jsou na papíře posunuty, další omezení tisku OLE.
Tip 12328:Proč se mi nevytisknou OLE objekty vložené v DWG?
Tip 1237:Tištěné OLE objekty jsou nesprávně natočeny nebo jsou vzhůru nohama.
Tip 1877:Lze vykreslovat OLE objekty na perovém plotru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.